Mantıya at eti baharata boya

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 33 gıda işletmesinin 41 parti üründe taklit ve tağşiş yaptığını tespit etti. Yapılan kontrollerde, bir firmanın ürettiği mantı içi malzemesinde at eti, bir başka firmanın ürettiği tozbiberin içinde ise sudan boyası bulundu.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 23 Nisan 2014 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mantıya at eti baharata boya

YASEMİN ASAN

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yapılan kontroller sonucunda kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten veya satan firmaları açıkladı. Bakanlık, 33 gıda işletmesinin 41 parti üründe taklit ve tağşiş yaptığını tespit etti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan kontroller sonucunda, 'Gerçek Tarım Gıda Reklam' isimli firmanın ürettiği mantı içi malzemenin içerisinde at eti bulunduğunu tespit etti.

41 ÜRÜNDE SAHTECİLİK

Buna göre, aromalı içecek üreten 2 gıda işletmesinin 3 parti ürününde, baharat üreten 1 gıda işletmesinin 1 parti ürününde, bal üreten 4 gıda işletmesinin 5 parti üründe, çikolata üreten 1 gıda işletmesinin 2 parti ürününde, enerji içeceği üreten 1 gıda işletmesinin 1 parti ürününde, et ürünleri ve toplu tüketime yönelik 8 gıda işletmesinin 9 parti ürününde, kahve üreten 1 gıda işletmesinin 1 parti ürününde, süt ürünleri üretimi yapan 11 gıda işletmesinin 14 parti ürününde ve takviye edici gıdalar üreten 4 gıda işletmesinin 5 parti ürününde taklit ve tağşiş yapıldığı belirlendi. Bu işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları Bakanlığın internet sitesinde açıklandı.

Bozuk ürün satan firmalar...

AT ETLİ MANTI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan kontroller sonucunda, 'Gerçek Tarım Gıda Reklam' isimli firmanın ürettiği mantı içi malzemenin içerisinde at eti bulunduğunu tespit etti. 'Oktay Usta Gıda' isimli firmanın ürettiği mini kıymalı içli köfte'de tek tırnaklı eti tespit etti.

YOĞURDA BİTKİSEL YAĞ

Bakanlık, süt ürünlerinde taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen 11 gıda üreticisi ve 15 parti ürünü açıkladı. Kontrollerde, 'Aydoğan Süt Mamulleri' isimli firmanın ürettiği kaymaksız pastörize yağlı homojenize yoğurt içinde jelatin ve hayvansal iç yağ konulduğu tespit edildi.

BAHARATA SUDAN BOYASI

İnsan hayatını tehlikeye düşürecek başka bir firma da baharat üreten 'Reis Onbaşı Pul Biber' firmada toz kırmızıbiberin içinde sudan boyası koyduğu tespit edildi.

Firmalara 13 bin TL para cezası

Et ürünü, süt ürünü, bal ürünleri üreten firmalar hakkında 5996 sayılı Kanun kapsamında 13 bin 304 TL idari para cezası uygulandı. Bu ürünlerin mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verildi. Kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş ürünlerle ilgili olarak laboratuar analizleri neticesinde içeriğinde ilaç etken maddesi veya sudan boyası tespit edilen takviye edici gıda, çikolata, kahve, enerji içeceği ve baharat açıklandı. Bu ürünler ise, masrafları sorumlusuna ait olmak üzere piyasadan toplatılmakta ve ürünlerin mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber