Marmara Üniversitesi'nde kampüsler toplanacak

Marmara Üniversitesi, 14 ayrı kampüsünün büyük bir bölümünü bir araya toplamak için çalışma başlattı. Yeni kampüs Maltepe'de 3 bin dönümlük bir alana kurulacak.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 23 Nisan 2014 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Marmara Üniversitesi'nde kampüsler toplanacak

OKTAY MEHMET

Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından olan Marmara Üniversitesi, küresel rekabet için büyük bir dönüşüme imza attı. Prof. Dr. M. Zafer Gül'ün 2010 yılında rektörlüğe getirilmesinin ardından, İstanbul'da 14 farklı yerleşkeye dağılmış kampüsleri birleştirmek için çalışmalar başlatıldı.

3 BİN 200 DÖNÜMLÜK ALAN

Yürütülen çalışma çerçevesinde Maltepe Küçükyalı'da bulunan 3000 dönümlük Kenan Evren Kışlası, bir protokolle Milli Savunma Bakanlığı'ndan Marmara Üniversitesi'ne devredildi. Küçükyalı Yerleşkesi'nin bitişiğinde bulunan Türkiye'nin en büyük sağlık eğitim kompleksi olacak olan Marmara Üniversitesi Sağlık Yerleşkesi ile birlikte 3200 dönümlük alanı kapsayan yeni kampüs 'Asrın projesi' olarak nitelendiriliyor.

2010 YILINDA BAŞLADI

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül, yeni kampüs projesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Marmara Üniversitesi'ne bağlı birimlerin şu anda İstanbul'un farklı bölgelerinde 14 yerleşkeye dağılmış durumda olduğunu hatırlatan Rektör Gül, 'Bu dağınıklığı gidermek için 2010 yılından itibaren yerleşkeleri tek bir merkezde toplama çalışmasını başlattık. Milli Savunma Bakanlığı ile yaptığımız protokol çerçevesinde Kenan Evren Kışlası olarak bilinen Küçükyalı kampüsü arazisi üniversitemize tahsis edildi' diye konuştu.

ZENGİN BİLİŞİM ALTYAPISI

Şehrin merkezinde, 3200 dönümü kapsayan bir alanda insan merkezli yeşil bir kampüs projesi gerçekleştireceklerini belirten Rektör Gül, Marmara Üniversitesi Sağlık Eğitim Kampüsü ile yeni kampüs alanı için Uluslararası Mimari Proje çalışmasının sürdürüldüğünü ifade etti. Rektör Gül, akıllı binalara sahip olacak kampüsün, doğayla uyumlu, güneş ve rüzgar enerjisinin yanı sıra yağmurdan da yararlanacak sistemlerle donatılacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber