Bakan Avcı, çocuklarla Anıtkabir'i ziyaret etti

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da ulaşmak istediğiniz muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Nisan 2014 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Avcı, çocuklarla Anıtkabir'i ziyaret etti

Bakan Avcı, Türk bayrakları taşıyan öğrenciler ve beraberindeki heyetle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Çocukların ellerinden tutarak Aslanlı Yol'dan geçen Bakan Avcı, Atatürk'ün mozolesine kırmızı beyaz karanfillerden oluşan "T.C. Milli Eğitim Bakanlığı" yazılı çelengi bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bakan Avcı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti ve burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Bakan Avcı, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız millete verilişinin 94. Yıl dönümünü kutlamak, '23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nın coşku ve heyecanını paylaşmak için geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımızla birlikte Başöğretmen Atatürk'ün huzurundayız. 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı 'Yurtta barış, cihanda barış' idealiyle dünya çocuklarıyla birlikte kutladığımız için mutluyuz, gururluyuz.

Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da ulaşmak istediğiniz muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Bakan Avcı, Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdıklarını, 2. sınıf öğrencisi Nisanur Yurttaş'a (8) okuttu.

Bu arada, Anıtkabir merdivenlerinde Bakan Avcı'ya iki öğrenci tarafından şeker ikram edildi. Bakan Avcı, ikramı yapan öğrencilere teşekkür etti.

Anıtkabir'deki törenin ardından Bakan Avcı, beraberindeki öğrencilerle birlikte "Anıtkabir'de Dört Mevsim" isimli belgeseli izledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber