Mersin MEM, öğretmenleri mağdur etti

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 7 Nisan tarihinde, 101 norm fazlası öğretmenin yerini değiştirdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Nisan 2014 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mersin MEM, öğretmenleri mağdur etti

Yer değişikliği sırasında eş durumu gibi faktörlere bakılmadığı için, öğretmenler 30 km ile 500 km. arasındaki mesafelere atandı.

Bulunduğu okula geçen yıl norm fazlası öğretmen olarak atandığını belirten bir öğretmen üyemiz, yeniden norm fazlası uygulamasına tabi tutularak yerinin değiştirilmesine itiraz ediyor. Hali hazırda 14 saat dersi bulunduğunu öğretmen üyemiz, yeni atandığı okulda 8 saatlik dersi olduğunu belirtti.

Yer Değişikliğine tabi tutulan öğretmenler, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğünün norm fazlası öğretmen atama işlemlerini Mart ayında yapmasına da itiraz ediyor. Her ne kadar yönetmelikte, bu tayinlerin her dönem yapılabileceği belirtilmiş olsa da, Şubat özrü tayinlerinde merkez ilçeler dolduğu için öğretmenler uzak yerlere atanmak zorunda kalmıştır.

Son düzenleme sırasında 6. sınıftaki teknoloji tasarım dersi kaldırıldığı için bu branştaki bir çok öğretmen bulunduğu okulda norm fazlası oldu.

Gerçekte norm fazlası olmadıklarını, değişen sistem nedeniyle norm fazlası konumuna düşürüldüğünü belirten öğretmenler MEB'in sorunu çözmesini istiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber