Çamlıca Camii'nin yarısı tamamlandı

Yapımına 8 ay önce başlanan Çamlıca Camii'nde sergi ve müze inşaatı bitti, otopark ve kütüphane bitme aşamasına geldi. Minareler de birkaç ay içinde yükselme başlıyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Nisan 2014 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çamlıca Camii'nin yarısı tamamlandı

'Minareler şehri İstanbul'da yapımına 8 ay önce başlanan Çamlıca Camii inşaatının yüzde 50'lik kısmının tamamlandığı açıklandı. İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Cumhuriyet döneminde inşa edilen en büyük cami olma özelliği taşıyacak Çamlıca Camii'nin hafriyat çalışmalarının 29 Mart 2013 günü başladığını hatırlatarak şöyle devam etti: "3 Ağustos 2013 günü temel atma merasimimizi yaptık. Geçen 8 aylık dönemde inşaatımızın yüzde 50'lik kısmını tamamladık. İnşaatta şu anda 286 kişi görev yapıyor. Mimarından işçisine kadar arkadaşlarımız amatör ruhla profesyonelce bir çalışmayı sergilemenin gayreti içerisinde. Çok sayıda mimar arkadaşımız da camimizin ince işlerinin proje ve detay çalışmalarına devam ediyor." Caminin şadırvan avlusunda 30 kubbe olacağını anlatan Külünk, şu an inşaatta bu kubbe kalıplarının görülebildiğini söyledi.

MİNARELER YAKINDA YÜKSELMEYE BAŞLIYOR

Külünk, herkes gibi kendilerinin de sabırsızlıkla beklediği minarelerin belirmeye başladığını aktararak, birkaç ay içerisinde altı minareden bir veya ikisinin yükselmeye başlayacağını söyledi. Şu anda minarelerin kütüğünün tamamlandığını anlatan Külünk, "Minare normal inşaat hızından çok farklı bir hızla yapılmak zorunda. Minareler için özel çelik kalıplar yapıldı. Zannedersem birkaç ay sonra bir veya iki tane minaremizi bayağı yükselmiş olarak görebilirsiniz" dedi.

KADİR GECESİ İBADETE AÇILACAK

Minare siluetini Anadolu Yakası'nda yansıtacak Çamlıca Camii'nin 1 Temmuz 2016'da Kadir Gecesi'nde ibadete açılması hedefleniyor. Külünk, bu hedefi tutturmak için ciddi bir gayret içerisinde olduklarını, projenin her anını, yaşadıklarını tarihe not düşmek adına kamerayla belgeleme çalışması yaptıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber