BTK'dan posta ile gönderilen fatura kararı

Kurul, posta ile gönderilen faturaların üst üste 3 kez abonelere ulaşmaması durumunda fatura bilgilerinin, SMS, elektronik posta, IVR araması veya müşteri temsilcisi aracılığıyla iletilmesini kararlaştırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2014 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BTK'dan posta ile gönderilen fatura kararı

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurulu (BTK), posta ile gönderilen faturaların üst üste 3 kez abonelere ulaşmaması durumunda, fatura bilgilerinin SMS, elektronik posta, IVR araması veya müşteri temsilcisi aracılığıyla iletilmesini kararlaştırdı.

Kurul'un çeşitli konularda aldığı kararlar, BTK'nın internet sitesinde yayımlandı.

Buna göre, adres değiştirmesi, adres bilgisini yanlış yazması gibi sebeplerle posta ile gönderilen faturaların üst üste 3 kez abonelere ulaşmaması ve işletmecilere iade olması durumunda abonelere, öncelikle SMS yoluyla, faturaların 3 kez üst üste iade olduğu, adres bilgisi güncellemesi yapılıncaya kadar posta ile fatura gönderimi yapılmayacağı hususu ile fatura bilgisinin SMS, elektronik posta, IVR araması veya müşteri temsilcisi aracılığıyla iletileceğinin bildirilmesine karar verdi.

Kurul, bildirimi takiben fatura bilgilerinin aynı yollarla aboneye iletilmesini de hükme bağladı.

- Diğer kararlar

Kurul ayrıca, 26 Ocak 2013 tarihine kadar TS ISO/IEC 27001 veya ISO/IEC 27001 standardına uygunluk belgesi alarak Kuruma gönderme yükümlüğünü yerine getirmemesi nedeniyle daha önce ihtar ettiği ve kendisine 6 ay süre tanıdığı Mars Telekomünikasyon ve Yazılım Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketine ihlalin gerçekleştiği 2013 yılının bir önceki yılı olan 2012 yılı net satışlarının (1.989.212,02 lira) yüzde 0,1'i oranında idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı. Kurul, firmaya söz konusu uygunluk belgesini, Kuruma göndermek üzere 6 ay süre verilmesini hükme bağladı.

Türk Telekom'un Kurumun onayına sunduğu "Noktadan Noktaya Metro Ethernet Yüksek Hacim Kampanyası" teklifini değerlendiren Kurul, kampanya uygulama esaslarının onaylanmasına karar verdi. Kampanya 1 Mayıs 2014'te başlayacak ve 3 ay süreyle yürürlükte olacak. Kampanyadan toptan düzeyde hizmet alan bütün müşteriler yararlanabilecek.

Kampanya başvuru süresi içerisinde 36 ay abonelik taahhüdü karşılığında en az 1000 yeni noktadan noktaya metro ethernet devresi başvurusunda bulunacak işletmecilere, yeni başvurusu yapılan tüm devreler için yüzde 12 indirim uygulanacak.

Onaylanan kampanya 3 iş günü içinde Türk Telekom'un internet sitesinde yayımlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber