Bu bölgelerde yağış etkili olacak - Haritalı

Sıcaklıklar Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'de 3 ila 5 derece azalacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Nisan 2014 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu bölgelerde yağış etkili olacak - Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; öğleden sonra ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Çanakkale çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın kuzeyinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'de 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyılarında kuzeydoğu, öğle saatlerinde İç Anadolu'nun güneyi ile Isparta ve Afyonkarahisar çevrelerinde güney yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Çanakkale çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (yerel su baskını, lokal dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber