Ala: Bunu ancak bir düşman yapabilir

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adana'da MİT tırlarının durdurulması ve görevlilerin darbedilmesine ilişkin "İzlendiği zaman, şunu söyleyeyim size, bir düşman yapabilir ancak bunu" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2014 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ala: Bunu ancak bir düşman yapabilir

Serdar Açıl/Sarp Özer

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adana'da MİT tırlarının durdurulması ve görevlilerin darbedilmesine ilişkin şöyle konuştu:

"İzlendiği zaman, şunu söyleyeyim size, bir düşman yapabilir ancak bunu. Varsayın ki orada bir yanlış var ancak 'Bir düşman bu işi böyle yapabilir' diyorsunuz. Böyle bir şey olamaz. Bir düşman faaliyeti sanki orada yürütülüyor.

Türkiye'nin içinde, devletin içinde bir grup memurun haddine midir bu, hükümeti, devlet politikalarını irdeleyecek, örseleyecek faaliyetlerde bulunmak. Bunlar ağır suçtur, ağır ihanettir, bunlar ağır saldırılardır, bunların gereği yapılır.

Bu tür işi yani bir devletin bu kadar hassas faaliyetine saldırıyı bir yabancı ülke yapabilir eğer imkanı varsa. Yurt dışında casusluk faaliyeti içinde olan başkaları yapabilir, sabote etmeye çalışabilir ama bunu bir devletin kendi görevlileri yapamaz. Böyle ne bir yetki ne de böyle bir gelenek var.

(MİT Yasası) Yetkiler arttırılmadı, ucu belli olmayan yetkiler daraltıldı. Adını koyduk, tanımladık.

MİT Yasası'nda çok önemli birşey yaptık, Meclis denetimine açtık. Çünkü halk Meclis'i denetleyecek. Demokrasilerdeki temel kural budur. Meclis de her yeri denetleyecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber