Ombudsman'dan Zaman'a tepki

-"(Zaman Gazetesinde yayınlanan) 17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulunduğuma dair haber, çarpıtma olup yanlış algı politikası uygulayarak kurumumuzu ve şahsımı yıpratmaya ve saygınlığını zedelemeye yöneliktir"

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Nisan 2014 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ombudsman'dan Zaman'a tepki

Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, Zaman Gazetesinde yayınlanan "17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulunduğuna dair haberin, çarpıtma olduğunu, yanlış algı politikası uygulayarak Kamu Denetçiliği Kurumunu ve şahsını yıpratmaya, ve saygınlığını zedelemeye yönelik olduğunu" bildirdi.

Ömeroğlu, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesinde "Ombudsmanlığın tarihi gelişimi ve ülkemize getirdikleri" konulu konferansta yaptığı konuşma sonrasında Zaman Gazetesi muhabirinin sorduğu soruya verdiği cevabın çarpıtılması nedeniyle açıklama yapma ihtiyacı doğduğunu belirtti.

Konuşmasının ardından Zaman Gazetesi muhabiri tarafından, "bir kısım yargı ve polis mensuplarının görevlerinden alınması veya başka yere atanmalarına ilişkin ne söyleyeceği ve bu konuda şikayet başvurusu olup olmadığının" sorulduğunu aktaran Ömeroğlu, şunları kaydetti:

"25 Nisan 2014 tarihli Zaman Gazetesinde 'Ombudsman kamudaki tasfiyeler için uyardı' başlıklı bir yorum-haber yayınlanmıştır. Söz konusu yazıda 'Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Ömeroğlu 17 ve 25 Aralık rüşvet soruşturmalarının ardından emniyet ve yargı teşkilatlarında başlatılan tasfiyelerle ilgili açıklamalarda bulundu' şeklinde haber yayınlamıştır. Oysa ki; verdiğim cevapta siyasi içerikli bu soruya cevap vermeyeceğimi, kurumumuza bu konuda şikayet başvurusu yapılmadığını, ilgililerin yargı yolunu tercih ettiklerini belirterek ve anayasanın 38. maddesi ile AİHS 6. maddesini tekrarlayarak masumiyet karinesinin herkes için geçerli olduğunu beyan ettim.

17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulunduğuma dair haber, çarpıtma olup yanlış algı politikası uygulayarak kurumumuzu ve şahsımı yıpratmaya ve saygınlığını zedelemeye yöneliktir. Ayrıca kişisel olarak devlette 'cemaat olarak bilinen olgunun' yasadışı yapılanmasına karşıyım. Paralel devletin kabul edilemeyeceğini, bununla hukuk ve yasa çerçevesinde mücadele edilmesi gerektiği kanaatindeyim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber