Erdoğan'a suikast iddiası yalan çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2006 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Atabey Grubu'na yönelik operasyonda gözaltına alınan askerlere ilişkin Genelkurmay ile polis arasında bir çekişmenin söz konusu olmadığını bildirdi. Elde bir bakanın oğlu ve bir sanatçıya ilişkin suikast hazırlığı bulunduğu yönünde bir bilgi bulunmadığını ifade eden Çalışkan, ayrıca ihbarcı ve haber merkezlerine bilgi sızdıran kişilere yönelik olarak da inceleme başlatıldığını bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Çalışkan düzenlediği haftalık basın toplantısında Atabey Grubu'na yönelik düzenlenen operasyona ilişkin bilgi verdi. Çalışkan, hazırlık soruşturmasının devam ettiğini belirtirken, "Ancak Ankara Emniyet yetkilileriyle görüştüm. Bir bakanın oğlu ve ünlü bir sanatçıya yönelik suikast hazırlığı yönünde bir bilgi bulunmadığını söyleyebilirim" dedi.

Operasyonun Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan bir e- mail ihbarıyla başladığının altını çizen Çalışkan, "konuyla ilgili ilk yapılan çalışmada iddiaların doğruluğu yönünde bilgiler gelince, operasyon hazırlığı yapılmış, içinde askeri şahısların olması gerekçesiyle Genelkurmay'a bilgi verilmiştir" dedi.

Gözaltına alınan 9 kişiden 2'sinin asker olması nedeniyle Merkez Komutanlığı'na teslim edildiğini hatırlatan Çalışkan, "18 saat sorgulandıktan sonra askere teslim edildiği yönündeki haberler doğruyu yansıtmamaktadır" diye konuştu.

Polise her zaman bu yönde bilgilerin geldiğini, bu operasyonda elde edilen bilgiler ışığında da yeni çalışmalar başlatılabileceğinin altını çizen Çalışkan, bu grubun Danıştay saldırısına yönelik soruşturmayla bir bağlantısının gözükmediğini ifade etti.

Operasyonun ardından bazı gazete ve televizyonlara zarf içinde bilgi aktarılması konusunun da incelendiğini kaydeden Çalışkan, "Bu bilgilerin emniyet tarafından aktarılması söz konusu değildir. Konuyla ilgili inceleme başlattık. Bu ihbarı yapan ve haber merkezlerine bilgi servisi yapanlar da dahil, olaya her yönüyle bakıyoruz. Tabi ki siz medya mensuplarından da konuyla ilgili yardım bekliyoruz" dedi.

Danıştay saldırısı soruşturmasında aranan Ayhan Parlak'ın yurt dışına çıktığı yönünde bilgiler ve haberlerin emniyet teşkilatında bulunduğu için İnterpol aracılığıyla difüzyon çalışması yapıldığını da hatırlatan Çalışkan, "Bize gelen bilgiler bu yöndeydi. Ancak kendisi yurt dışına çıkmadığını ifade ederek, dün teslim oldu. Bu süre içinde nerede olduğunu ispatlamak mecburiyetindedir" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber