Benim memurum Hülya Avşar'ı bilir!

Haber Giriş : 02 Haziran 2006 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyeleri Erzurum ve Erzincan'da denetleme yaparken dudak uçuklatan bir iddia ile karşılaştı. Memur alım sınavında bakın ne sorulduğu iddia edildi

Erzurum Valiliği'nin memur alımı için yaptığı mülakat sınavında Hülya Avşar'ın ilk eşinin adının sorulduğu iddia edildi. İlginç iddia, TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi milletvekillerinin Erzurum ve Erzincan'daki denetlemeleri sırasında ortaya atıldı.

Erzincan Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan bir kız öğrenci Erzurum Valiliği'nin personel almak için 24 Mayıs'ta sözlü sınav yaptığını, sınava sadece yetiştirme yurtlarında büyümüş lise ve üniversite mezunlarının katılmasının şart koşulduğunu, kendisinin de sınava girdiğini anlattı.

Genç kız mülakatı gerçekleştiren Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Dalkılıç'ın, sınavda "Hülya Avşar'm ilk eşinin adı nedir?" sorusunu yönelttiğini aktardı.

İddiayı VATAN'a anlatan komisyon üyesi Halil Ünlütepe, "Bu nasıl bir mantıktır, böyle soru mu olur?" diyerek tepkisini dile getirdi.

SINAV SORUMLULARI 'İFTİRA' DEDİ

Ancak Erzurum Sosyal Hizmetler Müdürü Kamil Kılıç, VATAN'ın sorusu üzerine mülakatta Hülya Avşar'ın gündeme gelmediğini savundu. Kılıç, "Sözlü sınavda tarih, coğrafya ve Atatürk'le ilgili sorular sorduk. Bizler sorumluluğumuzu bilen insanlarız. Yıllardır devlete hizmet ediyoruz. Böyle soru sormayız" dedi. Kılıç milletvekillerine bu bilgiyi veren adayın sınavı kaybettiği için iftira attığını ileri sürdü.

Vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber