66 tetkik hakimi görevden alındı

Adalet Bakanlığı, görevlendirme ile bakanlıktaki yaklaşık 600 tetkik hakiminden 66'sının görevlendirmelerini iptal ederek bu hakimleri önceden görev yaptıkları yerlere geri gönderdi.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 27 Nisan 2014 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
66 tetkik hakimi görevden alındı

Adalet Bakanlığı, görevlendirme ile bakanlıktaki yaklaşık 600 tetkik hakiminden 66'sının görevlendirmelerini iptal ederek bu hakimleri önceden görev yaptıkları yerlere geri gönderdi. İptalde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın oluru var.

Görevlendirme iptali önce "Adalet Bakanlığı'ndaki 'paralel yapı' ile bağlantılı hakimler merkez teşkilatından uzaklaştırıldı" şeklinde yorumlandı. Ancak bakanlıktaki bu "toplu iptal"in asıl nedeninin "adalet uzmanları" olduğu ortaya çıktı. Adalet Bakanlığı, geçen yıl başlattığı "adalet uzmanlığı" uygulaması uyarınca hukuk fakültelerinden mezun olan ancak henüz hakim - savcılık stajlarını tamamlamayan hukukçuları belirli bir sınavdan geçirildikten sonra "adalet uzmanı" olarak bakanlıkta görevlendirdi. Bakanlık geçen yıl 75 adalet uzmanı aldı. Böylelikle tetkik hakimi ihtiyacının bir kısmı adalet uzmanlarıyla karşılandı.

ERSAN ATAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber