Şehit ailesi ve gazinin iş hakkı çilesi

Şehit Aileleri, Gaziler, Harp ve Vazife Malulleri ile terör mağdurlarına yönelik verilen iş hakkı, 9 aydır bekletiliyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Nisan 2014 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit ailesi ve gazinin iş hakkı çilesi

Aşağıdaki yazı, "Haber Gönder" bölümüne iletilen içerik doğrultusunda oluşturulmuştur.

2013 yılı Ağustos ayında Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6495 sayılı yasa ile Şehit aileleri ve Gazilere tanınan iş hakkı kapsamı genişletilerek, tüm harp ve vazife malulleri ile terör mağdurlarına da iş hakkı tanınmıştır.

İş hakkına ilişkin düzenleme ne kadar önemli ise, bu düzenlemenin hayata geçirilebilmesi ve verilen hakların kullanılabilmesi de aynı derecede büyük öneme sahiptir. İş hakkına ilişkin düzenlemeyi içeren 3713 s.k. ek-1 maddesinde değişiklik gerçekleştirerek hakkın kapsamını arttıran 6495 sayılı yasada, iş hakkının kullanımına ilişkin uygulama usul ve esaslarını belirleyecek olan uygulama yönetmeliğinin yasanın yürürlüğe girmesinden itibaren 4 ay içerisinde çıkarılacağı hüküm altına alınmıştır. 02.12.2013 tarihi itibari ile 4 aylık süre dolmuş olup, bugün itibari ile halen yönetmelik yayımlanarak yürürlüğe girmemiştir. Yasanın yürürlüğe girmesinden bu yana yaklaşık 9 ay geçmiş olmasına rağmen yönetmeliğin çıkarılmamış olması nedeni ile halihazırda iş başvuruları alınmakta ancak bu başvurulara yetkili makamlarca herhangi bir işlem yapılamamaktadır.

Burada sormak istiyoruz;

Yasada açıkça yönetmeliğin çıkarılma süresinin belirtilmiş olmasına rağmen iş hakkı uygulama yönetmeliği neden çıkarılmamıştır? Yönetmeliğin çıkarılması neden bekletilmektedir? Bu hususta yönetmeliğin çıkarılmasından birinci derecede sorumlu olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı neden net bir açıklama yapmamaktadır? Binlerce insan aylardır neden ümit içerisinde bekletilmektedir?

İş hakkı uygulama yönetmeliğinin çıkarılmadığı her gün, aylardır ümit içerisinde bekleyen Şehit Aileleri ve Gazilerde büyük bir hayal kırıklığı yaratmakta, yönetmelik sanki hiç çıkmayacakmış gibi endişelere kapılmalarına neden olmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber