Başbakan: Yolsuzluğun ümüğünü sıkıyoruz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2006 22:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, göreve geldiklerinden buyana 59 hastaneyi hizmete açtıklarını ve bu rakama sağlık ocaklarının dahil olmadığını söyledi.

Antalya'da partisinin 2. Olağan Kongresi'ne katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aşır Aksu Devlet Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Beraberinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Kepez Bölgesi'ndeki Aşır Aksu Hastanesi'ne gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sağlık çalışanları tarafından karşılandı. Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'in de hazır bulunduğu açılışta, ilk olarak konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlıkta önemli aşamalar kaydettiklerini, geçtiğimiz 3 yıla oranla sağlık alanında umulandan çok daha başarılı olduklarını söyledi. Göreve geldiklerinden buyana geçen 3.5 yılda ücretsiz sağlık erişimini kolaylaştırdıklarını söyleyen Akdağ, "Vatandaş hiç ummadığı bir sağlık sistemiyle karşı karşıya. Hastamız her alanda sağlık hizmeti görmektedir. 3 yıl önce böyle değildi, 3 yıl sonra da bu şekilde olmayacaktır. Hastalarımız istedikleri hastaneden yararlanabilmekte ve ilacını istediği eczaneden alabilmektedir" dedi.

Recep Akdağ'ın ardından kürsüye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Türkiye'nin yenilerek tazelenerek ilerlediğini ifade etti. Ortak enerji ve sinerjiyle çalıştıklarını ve bu enerjiyle muasır medeniyetler seviyesine ulaşacaklarının kaydeden Erdoğan, "Milletin gelecek umudu gerçeğe dönüşmektedir. Gerçeğe dönüşmesi hiç bu kadar yaklaşmamıştı. Bir sevdanız varsa, aşkı arkasından gelecektir. Başarıya inanmayanları, Türkiye'nin hızını kesmekten vazgeçmeye davet ediyorum. Bu heyecanı korumaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Türkiye'nin büyümesinden kimse rahatsız olmamalıdır. Bizim bu ülkeye hizmet borcumuz var" diye konuştu.

Sağlık alanında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Türkiye'de her yıl yeni hastaneler açıyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren sadece 59 hastanenin açılışını yaptık. Bu sayının içinde sağlık ocakları bulunmamaktadır. İnsanımızın sağlığı çok önemlidir. Biz göreve geldikten sonra 'Hastaneleri birleştireceğiz' dedik, bizi hayalcilikle suçladılar. Fakat sonunda amacımıza ulaşarak hastaneleri birleştirdik. Artık SSK'lı Devlet Hastanesi ayrımı yok. Bütün hastalar istedikleri yerden sağlık hizmeti alabilmektedir. Geçmiş dönemlerde SSK hastanelerinde ilaç kuyrukları vardı. Şimdi artık serbest eczanelerden ilaç alınabiliyor. Biz sizin vekiliniz durumundayız, yolsuzlukların ümüğünü sıkıyoruz. Türkiye'yi özgürlükler ülkesi haline getirmek için uğraşıyoruz."

Konuşmanın ardından Başbakan Erdoğan, temsili kurdeleyi kesti ve hastanede incelemelerde bulundu. Erdoğan daha sonra, helikoptere binip Isparta'ya hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber