KPSS'de Taban Puan Sınırı Var mı, Kaç Puan Almalıyım?

Lisans mezunları için yapılacak olan KPSS sınavı Temmuz ayında, ön lisans mezunları ve lise mezunları için yapılacak KPSS sınavı ise Eylül ayında yapılacaktır. Sınava katılacak olan adaylardan sitemize, taban puan olup olmadığı, kaç puan alınması gerektiği gibi sorular ulaşmaktadır. Bu türden sorulara cevap teşkil etmek üzere oluşturduğumuz dosya için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Haziran 2006 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- TABAN PUAN UYGULAMASI VAR MI?

KPSS'de taban puan uygulaması yoktur. Taban puan uygulaması 1999 yılındaki DMS'de vardı. Ancak bu sınav 2002 yılında, KPSS adı altında yeniden düzenlendiğinde taban puan uygulaması da kaldırılmıştır. Yani sınavdan 30 alan kişi de sınav sonrasındaki yerleştirmelere katılabilecektir.

2- SINAV VE YERLEŞTİRME NE DEMEKTİR?

ÖSYM'nin uyguladığı KPSS'ye sınav denmektedir. Sınav sonrasında her adayın puanı yine ÖSYM tarafından açıklanacaktır. Sınav sonrasında kamu kurumlarının memur ihtiyaçları, aranan şartlar ile birlikte, yine ÖSYM tarafından yayımlanacaktır. Örneğin Sağlık Bakanlığı, sağlık memuru alımı yapmaya karar verdiğinde bu kadroya ait ilan diğer ialnlarla birlikte toplu olarak ÖSYM tarafından yapılacaktır. İşte bu kadrolara başvurma işlemine yerleştirme işlemleri denmektedir.

3- SINAVDAN 30 PUAN ALANIN ŞANSI VAR MI?

Sınavdan tek başına "90 puan alan yerleşir" diye bir ifade doğru değildir. Bazı mesleklerde puanlar yeterli düzeye ulaşmadığı için 60-70 puan alanlar dahi atanbilmektedir. Bu personel genelde sağlık personeli olmaktadır. Ancak hiçbir vasıf gerektirmeyen örneği sadece lise mezunu veya sadece önlisans mezunu veya sadece lisans mezunu arayan kadrolarda 90 puan alanlar dahi açıkta kalabilmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber