İstanbul milli eğitim müdürü zorda kalacak

MEB İstanbul MEM’i Zorda Bırakacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Mayıs 2014 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul milli eğitim müdürü zorda kalacak

Bir bakanlık kendisine bağlı milli eğitim müdürlüğünü nasıl zorda bırakabilir diye düşünenler olabilir. Fakat İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü gerçekten zor durumda kalabilir.

Şöyle ki;

2013-2014 Eğitim Öğretim yılı başlamadan önce ülke genelindeki tüm Genel Liseler (vatandaş söylemiyle düz liseler) ya Anadolu Lisesi yapılmış ya da Meslek lisesine dönüştürülmüştü.

Bu durumda Meslek Liseleri dışında sınavsız alan okul kalmamıştı. Anadolu Lisesi kazanamayan öğrencilerin velileri isyan halindeydi ve binlerce öğrenci şaşkındı. Çünkü veli çocuğunu meslek lisesine göndermek istemiyordu fakat başka da alternatifi yoktu.

Bunun üzerine İstanbul'un projeci İl Müdürü Sayın Muammer Yıldız velileri rahatlatacak bir projeye imza attı.

Bu projeye göre her ilçede en az bir tane okulu Çok Programlı Liseye dönüştürmek için bakanlık ikna edildi ve okullar dönüştürüldü.

Bu okullarda okuyacak öğrenciler 10.sınıfta (2014-2015'te) genel lise programı okuyabileceklerdi. Bu amaçla veliler kayıtlarını yaptırdılar ve gelecek yıl genel lise okumak istiyorlar.

Oysa ki bakanlığın henüz yeni yayımladığı 2014/8 nolu genelgeye göre bu mümkün değil.

Bu genelgeye göre tüm meslek liseleri ya Çok Programlı Anadolu Lisesine ya da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine dönüştürülüyor.

Çok Programlı Liselerde yani yeni adıyla "Çok Programlı Anadolu Lisesi" nde 9.sınıftan başlamak üzere 2014-2015'ten itibaren;

-Anadolu meslek programı,

-Anadolu teknik programı,

-Anadolu Lisesi

-ve/veya Anadolu İmam Hatip lisesi

programında eğitim yapılacak.

Anadolu Liselerine eski adıyla SBS puanı dışında alım yapılamayacağına göre bahsettiğimiz öğrencilerin Anadolu Lisesi okumaları mümkün değil. Aynı zamanda Genel Lise programı da kalmadığına göre Sayın Yıldız 'ın söz verdiği öğrenciler zorunlu olarak meslek lisesi okuyacaklar.

Bu durumda bakanlık ya genelgeyi düzeltecek ya da sayın Yıldız velilere ve öğrencilere mahcup olacak. Sayın YILDIZ vefalı bir kişiliğe sahip olduğundan bu durumun kendisinde gerçekten sıkıntı yaratacağı kesin.

Sayın YILDIZ için Vefa İstanbul'da bir semt adından ibaret değil.

Bunu en son 17 Aralık Operasyonundan sonra paralel söylemler nedeniyle görevine son verilen İstanbul Milli Eğitimdeki Ar-Ge biriminde görevli öğretmenlere karşı gösterdi.

Öğretmenler görevden alındığı (maalesef kendi imzasıyla) halde onlara karşı vefa örneği gösteren sayın YILDIZ onlarla yemekte bir araya gelerek onlara verdiği değerleri göstermeyi ve teşekkürlerini sunmayı ihmal etmedi.

Bakanlık, yukarıda bahsettiğimiz Genel Lise sorunu ile ilgili bir formül geliştirecek mi yoksa İstanbul'u sorunla baş başa mı bırakacak bunu zaman gösterecektir.

Maksut BALMUK

Öğretmen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber