20 Mayıs, hukuken tatil midir?

20 Mayıs Tatil Olmalı mı, olmamalı mı?... Mevzuat ne diyor?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Mayıs 2014 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
20 Mayıs, hukuken tatil midir?

MEB'den yapıldığı söylenerek haber ajanslarına düşen haberlere göre 20 Mayıs 2014 tarihinin tatil olmayacağı belirtilmiştir.

Biz bu durumu açıklamıştık. Ortaöğretim kurumları yönetmeliğinin 2013-2014 başında değiştiğini diğer mevzuatların ise devam ettiğini yazmış ve konuyu 21 Nisan'da gündeme taşımıştık.

MEB bu açıklamayı yapmakta geç kalmıştır. Çünkü bir çok veli, öğretmen ve öğrenci 20 Mayıs 2014 tarihinin tatil olacağını düşünmektedir. Planlarını buna göre yapmışlardır. Öğrencilere durum öğretmenleri ve okul idareleri tarafından deklare edilmiştir.

Çok önemli turizm şirketleri dahi bu yönde planlamalar yapmışlardır.

Ayrıca bakanlık yönetmelik düzenlemesinde de geç kalmıştır. Yürürlükte olan yönetmeliklerde (Okul öncesi, İlköğretim Kurumları ) tatil yazarken bu durum düzeltilmemişken tatil olmayacağına yönelik açıklama yapmak hukuka da uygun değildir.

Bakan sayın AVCI geçtiğimiz yıl(2013'te) İlköğretimlerde tatil olmayacağını basına açıklamış yaptığımız açıklamalarda bunun mevzuata uygun olmadığını ele almıştık. Bakanlık da bu noktada açıklama yaparak tatil olduğunu açıklamıştı.

MEB bu durumda ya Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine geçici bir madde ekleyerek 20 Mayıs 2014'ün tatil olduğunu düzenleyecek ya da Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliklerini değiştirerek 20 Mayıs'ın tatil olarak düzenleyen maddeleri çıkarmalıdır.

Bu konuda bakanlık kaynaklı olduğu söylenen haberlerin ne derece doğru olduğunu anlayabilmemiz için resmi açıklama yapılması yerinde olacaktır.

Maksut BALMUK
Öğretmen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber