İyi proje sahibi rektör olacak

Haber Giriş : 04 Haziran 2006 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK, başlattığı yeni uygulamayla rektör adaylarını projelerini dinlediği adaylar arasından sececek ve sonra Cumhurbaşkanının belirlemesine sunacak.

YÖK üyeleri geçtiğimiz günlerde aldığı bir kararla en yüksek oy alan rektörleri yakından tanıma kararı aldı. Karara göre adaylar 10'ar dakikalık süreler içinde YÖK üyelerine rektör olmaları halinde yapacakları projeleri anlatacak.

YÖK rektör seçimlerinde yeni bir yöntem benimsedi. İlk olarak Marmara Üniversitesi'nin rektörlük seçiminde uygulanacak yönteme göre, adaylar tek tek YÖK üyelerine kendilerini ve projelerini anlatan sunum yapacak.

YÖK üyeleri de böylece daha önceden sadece kağıtlardan ve kulis bilgilerinden tanıdıkları rektör adaylarını yakından tanıma şansı bulacak. Sorular sorup aday hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olacaklar.

İLK UYGULAMA MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NDE

Uygulama ilk olarak Marmara Üniversitesi rektörlük seçimie gerçekleştirilecek. Marmara Üniversitesi 16 Haziran tarihinde rektör seçimine gidecek. Seçime 7 rektör adayı katılıyor. Bu adaylardan ilk 6'ya giren bu kez de Ankara'da YÖK üyelerinin karşısına çıkacak. Projeleri konusunda YÖK'ü ikna eden 3 kişinin ismi Cumhurbaşkanına bildirilecek. Cumhurbaşkanı da uygun gördüğü ismi Marmara Üniversitesi Rektörü olarak atayacak.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber