Çocuklar için muhalefet ile işbirliği

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Marriott Otel'de düzenlenen 'Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi'nin tanıtım toplantısına katıldı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Mayıs 2014 08:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çocuklar için muhalefet ile işbirliği

AYFER MALLI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Marriott Otel'de düzenlenen 'Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi'nin tanıtım toplantısına katıldı. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İslam, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'Çocuk ve kadın cinayetlerinin önüne geçmek için Meclis zemininde üzerimize düşen ne varsa yapacağız' sözlerine teşekkür ederek 'Ben önümüzdeki hafta, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak Meclis'te yer alan bütün siyasi partilerin grup başkanvekillerini davet ederek, konuyu kendileriyle görüşeceğim. Onlardan destek isteyeceğim' dedi.

BİN 550 KİŞİYE EĞİTİM

Aile İçi Şiddetle Mücadelede Projesi kapsamında adli personel, sağlık çalışanları, polis memurları, kadın sığınma evi ve şiddet önleme ve izleme merkezleri çalışanları, belediye ve STK'ların danışma merkezi çalışanları olmak üzere toplam bin 550 kişi eğitim görecek.

EN BÜYÜK PROJE

Eğitici eğitimleri sayesinde ise proje sonunda 26 ilde görev yapan Aile Mahkemesi Yazı İşleri Müdürleri, Aile Mahkemesi Uzmanları ve Adli Tıp Uzmanlarına 35 bin sağlık çalışanına ve 140 bin emniyet personeline ulaşılacak. Projesinin toplam bütçesinin 10 milyon 150 bin Euro olduğu bilgisini paylaşan İslam, 'Projenin bir diğer özelliği de, kadına karşı şiddetle mücadeleye destek amacıyla Avrupa Birliği tarafından finanse edilen en büyük proje olmasıdır' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber