CHP yönetiminde revizyon başlıyor

Kılıçdaroğu’nun “MYK’da değişiklik kararı” açıklamasının ardından hareketlenen CHP kulislerinde “Kim gider, kim gelir” tahminleri başladı.

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 08 Mayıs 2014 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP yönetiminde revizyon başlıyor

OKAN KONURALP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün başkanlığında toplanan Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK), "Değişiklik zamanı. Ortaya çıkacak tabloya hepinizin saygı duyacağını düşünüyorum. Hakkınızı helal edin" diyerek "MYK'da değişim" için düğmeye bastı. Kılıçdaroğlu, "CHP MYK üyeliği onurlu bir görev. Hepinizin bu onurlu görevi layıkıyla yaptığını düşünüyorum. Ancak bir değişim de gerekiyor. Bugüne kadar yaptığınız çalışmalar nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum. Zaten PM üyesi olmanız nedeniyle birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğu'nun "MYK'da değişiklik kararı" açıklamasının ardından hareketlenen CHP kulislerinde "Kim gider, kim gelir" tahminleri başladı. Yerel seçimlerde aday belirleme sorumluluğunu büyük ölçüde üstlenen ve "5'li komisyon" olarak nitelendirilen komisyonun üyeleri CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ile Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Umut Oran, Bülent Tezcan ve Gökhan Günaydın'ın MYK dışı kalabileceği belirtiliyor.

MYK dışında kalabilecek isimler arasında "Seçim Sandığı Programı" çalışmayan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı ve Parti İçi Eğitim Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı da anılıyor. STK'lardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, İşçi ve Memur Sendikaları'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya için de "Gidebilirler" değerlendirmesi yapılıyor.

Koç ve Tekin'e yeni görev

Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'in MYK dışında kalması halinde bu görev için Kılıçdaroğlu'nun düşündüğü ileri sürülen isimler arasında Parti Sözcüsü Haluk Koç ile Gürsel Tekin yer alıyor. Tekin, 2011 seçimlerine Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak girmişti. Koç'un bu görevi üstlenmesi halinde ise Parti Sözcülüğü görevinin Tekin'e kalabileceği belirtiliyor. MYK'nın yeni üyeleri için ise İlhan Cihaner, Tekin Bingöl, Candan Yüceer, Sena Kaleli, Seyhan Erdoğdu, Burhan Şenatalar, Ekrem Kerem Oktay'ın isimleri öncelikle sıralanıyor.

İddialara göre CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cihaner'i Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na getirecek.

'Erdoğan için de komisyon kurulmalı'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluk iddiaları nedeniyle dört eski bakan hakkında Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına atıf yaparak, " Tayyip Erdoğan için de komisyon kurulması lazım" dedi. CNN Türk'te yayınlanan 5N1K programında Cüneyt Özdemir'e konuk olan Kılıçdaroğlu, "Yerel seçim sonuçlarından sonra istifa etmeyi düşündünüz mü?" sorusuna, "Hayır düşünmedim. Oylarımızda bir düşüş olmadı" yanıtını verdi ve ekledi: "Bir devlet aygıtı ile mücadele ediyoruz. O nedenle bakıldığında, İstanbul'da da Türkiye genelinde de aldığımız sonuçlar iyi. Daha iyi olmasını isterdik. Bu kadar şaibeli bir iktidarın, kendi beklediğinin üstünde yer alması bizde de bir hayal kırıklığı yarattı. Kendisi, referans olarak yüzde 38'i gösteriyor ama yüzde 43 alıyor. Ancak, AKP 2 milyondan fazla oy kaybetti." Kılıçdaroğlu, CHP MYK'daki revizyon kararına ilişkin ise "Parti içi toplantılarda böyle bir talep geldi. Dışarıdan gelen olmayacak" açıklamasında bulundu. Seçim sistemine de değinen Kılıçdaroğlu, "Eski yasa yürürlükte olsaydı Ankara'yı, Antalya'yı kazanmıştık" dedi. Cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, soru üzerine, "Mansur bey başarılı. İyi bir sonuç da aldı. Aslında Mansur bey kazandı. Ben onu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görüyorum. Mansur Yavaş tabi ki Cumhurbaşkanı adayı olabilir. Adaylarımız var. Belli bir zamana ihtiyacımız var" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, genel seçim öncesinde bir kurultay düşünmediklerini de söyleyerek, Sarıgül'ün de CHP Genel Başkanlığı'na aday olabileceğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber