Mahkeme Fezlekeler için Meclis'ten savunma istedi

Ankara 11. İdare Mahkemesi, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in 4 bakanla ilgili fezleke dosyalarını milletvekillerine açmaması ve ön yazısını Genel Kurul’da okutmamasına ilişkin Meclis kararıyla ilgili Meclis’ten savunma istedi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 09 Mayıs 2014 08:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahkeme Fezlekeler için Meclis'ten savunma istedi

NEVİN BİLGİN

İDARİ MAHKEMEDEN BİR İLK DAHA

MHP'li Oktay Vural, Meclis'in kararının iptali yönünde idari mahkemesine başvurmuştu. Meclis ilk kez idari bir kararı konusunda savunma vermek durumunda kalacak. Meclis'in 30 gün içerisinde bir savunma hazırlaması gerekiyor.

Yargı'nın görev alanı değil

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, idari yargının Meclis'in kararlarıyla ilgili bir yetkisi olmadığnı belirterek, şunları söyledi: "Bakanlar hakkında işlemekte olan soruşturma sürecinin her aşaması ve bu süreçte yapılan her işlem, yasama organının yargısal işlemidir. Yasamanın bu tür işlemlerinin denetim yolu anayasada belirtilmiştir. İdari yargının bu alanda hiçbir yetki ve görevi bulunmamaktadır. İdari yargı işin esasına girmeden yargı yolu itibariyle işlemi reddetmek durumundadır. Erklerin kendi alanları dışındaki işlemler konusunda kendi kendine yetki ve egemenlik üretmeleri anayasal devlette düşünülemez. Bütün bunlara rağmen somut olay bağlamında doğru tahlil yapabilmek için gerekçeyi bilmek gerekir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber