KPSS kaldırılacak mı?

KPSS kaldırılacak mı kaldırılmayacak mı? İşte memurlar.net'in edindiği bilgiler...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Mayıs 2014 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS kaldırılacak mı?

KPSS'nin kaldırılacağına yönelik ilk haberler Sabah ve Hürriyet gazetelerinde yayımlandı. 25 nisan'da yayımlanan haberlerde, son Bakanlar Kurulunda bu konunun gündeme getirildiği iddia edilmişti. Tıklayınız. Daha sonra bu konu, bu hafta yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a sunuldu. Bugün yayımlanan son haberde ise, taşeron firma personeline yönelik tasarıda, KPSS'ye ilişkin bazı düzenlemelerin yer alacağı iddia edildi.

KPSS'de değişiklik hazırlığı

KPSS'nin kaldırılması gündeme gelmedi

Kamuda çalışan bir kez yer değiştirecek

Memurlar.net olarak geçen haftadan bu yana kamu kurumları nezdinde yaptığımız araştırmalarda, KPSS'nin kaldırılması gibi bir konunun hiç gündeme gelmediğini, konunun gazete muhabirlerince yanlış anlaşılıp haberleştirildiği bilgisini edindik. Bu bilgiyi bir yerden daha teyit ettik. Kamu kurumlarından çok sayıda temsilcinin katıldığı ve Başbakanlık merkez binada yapılan KPSS toplantısında, bu konu hiç gündeme gelmemişti.

Başbakanlıkta, KPSS toplantısı

Yine edindiğimiz bir diğer bilgi de şu... KPSS'de yüksek puan alan adayların sık sık kamu kurumları arasında geçiş yapması, KPSS'nin yapılış amacına uygun bulunmuyor. Kamuya ilk defa atanmak için yapılan sınav, bu amacın yanı sıra, yüksek puan aday alan adayların sık sık yer değiştirmesine de imkan sağlayan bir araç haline dönmüş bu durumda. Memurlar.net olarak bu konuya daha önce sık sık temas etmiş ve hem kadroların boş kaldığını hem de yüksek puan alan adayların memur, işçi, sözleşmeli pozisyonları arasında yer değiştirdiğine vurgu yapmıştık. İşte yapılacak yeni bir düzenlemeyle bu konuya çözüm bulunması amaçlanıyor. Yoksa KPSS'nin kaldırılması gibi bir konu gündemde değildir.

Diğer taraftan konuyla ilgili yetkili kurumların veya Bakan Faruk Çelik'in bir açıklama yapması yerinde olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber