Bu tezlere 3 ila 10 bin TL destek!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı: - “Kooperatifçilikle ilgili yüksek lisans tezleri için 3 bin, doktora tezleri için de 10 bin lira maddi destek verilecek”

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2014 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu tezlere 3 ila 10 bin TL destek!

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, kooperatifçilikle ilgili yüksek lisans tezleri için 3 bin, doktora tezleri için de 10 bin lira maddi destek verileceğini bildirdi.

Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, kooperatifçilik sektörünün önünü açmak, daha etkin ve verimli bir yapıyla sektörü geleceğe hazırlamak için akademik eserlerin sayısının artırılması gerektiğini belirtti.

Bu amaçla Bakanlığı ile kooperatif üst kuruluşları arasında imzalanan protokoller kapsamında yüksek lisans ve doktora tezlerine destek projesi başlatıldığını ifade eden Yazıcı, böylece sektörle ilgili akademik çalışmaların sayısının ve niteliğinin artırılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Yazıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna tanıtılan "Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı"nda yer alan hedeflere emin adımlarla ilerlendiğini vurguladı. Kooperatifçiliğin en önemli ilkelerinin "eğitim, öğrenim ve bilgilendirme" olduğunun altını çizen Yazıcı, "Dünyada kooperatiflerin önemi artık daha iyi anlaşılmaktadır. Kooperatifler bir yandan ortaklarının sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılarken, diğer yandan da toplumun genelini önemseyen işletmeler olarak her alanda varlıklarını göstermektedirler" ifadelerini kullandı.

Yazıcı, kooperatifçilikle ilgili yüksek lisans tezleri için 3 bin, doktora tezleri için de 10 bin lira maddi destek verileceğini ifade ederek, gerekli şartları taşıyan herkesin bu desteklerden yararlanabileceğini kaydetti.

Söz konusu desteklerden yararlanmak isteyenler, başvuru süresi, şartları ve diğer bilgilere Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünün "koop.gtb.gov.tr" internet adresinden ulaşabiliyor.

Proje kapsamında destek verecek kooperatif birlikleri ve merkez birlikleri şunlar:

- S.S. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği

- S.S. Türkiye Kent Kooperatifleri Merkez Birliği

- S.S. Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği

- S.S. Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği

- S.S. Tariş Üzüm Tarım Satış Kooperatifleri Birliği

- S.S. Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği

- S.S. Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği

- S.S. Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber