Yanlış hesaba para gönderen müdireye dava

Bir bankanın Suadiye şubesinde çalışan müdür yardımcısı, bir müşterisinin parasını başka birine gönderdiği gerekçesiyle 6 yıl hapis istemiyle yargılanmaya başlandı. Hatanın iş yoğunluğundan kaynaklandığını belirten müdire, parayı faiziyle ödedi.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 13 Mayıs 2014 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yanlış hesaba para gönderen müdireye dava

İstanbul'da bir bankanın Suadiye şubesinde 2008-2012 yılları arasında portföy yöneticisi ve müdür yardımcılığı görevini yürüten Z.M.'nin görevden ayrılmasından sonra yapılan kontrollerde bazı usülsüzlükler tespit edildi. Bunun üzerine yaptırılan bilirkişi incelemesinde, 3 müşterinin EFT işlemlerine ait talimatlardaki imzaların gerçek imzalarına benzetilmeye çalışıldığı kanaatine varıldı.

ZİMMETTEN DAVA

İfadelerine başvurulan banka müşterilerinden M.Ü. ve U.E. imzaların kendilerine ait olduğunu ancak kimseden şikayetçi olmadıklarım söyledi. Ancak R.Ö. isimli müşteri hesabından bilgisi dışında 50 bin liranın tanımadığı bir kişinin hesabma gönderildiğini belirtti. Banka 50 bin lirayı müşteriye öderken, durum Z.M.'ye bildirildi. EFT'nin sehven R.Ö.'nün hesabından yapıldığını ifade eden Z.M., bankanın zararım faizi ile birlikte karşıladı. Ayrıca kimsenin imzasnı atmadığını savundu. Z.M. hakkında "zimmet" suçundan dava açıldı.

BOŞ KAĞITLARA İMZA

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 6 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz olarak yargılanan Z.M., "Yoğun bir tempoda görev yaptık. Müşterilerimizin çoğu yaşlı ve itibarlı kimselerdi. Bunların işlemlerini bir an önce yapabilmek için, ıslak imza zorunluluğu bulunması nedeniyle önceden boş kağıtlara imza attırıyorduk. E.Ö. isimli müşterim sözlü olarak benden 50 bin lira göndermemi istemişti. Çekmecemdeki boş imzalı dekontlardan yanlışlıkla R.Ö.'nün dekontunu almışım ve parayı onun hesabından göndermişim. İşten ayrıldığımda durumu öğrenir öğrenmez yatırdım. Olay maddi hatadan kaynaklanmıştır" dedi. Duruşma delillerin toplanması için ertelendi.

Serdar KULAKSIZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber