Türkiye ofis için bastıracak

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri ile Twitter yöneticilerinin gerçekleştireceği ikinci görüşme haftaya başlıyor.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 15 Mayıs 2014 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Türkiye ofis için bastıracak

20-22 Mayıs olarak planlanan ikinci görüşmede Türkiye Twitter'ın ofis açması için bastıracak. BTK ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) yetkililerinin yer alacağı heyette ayrıca Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'nden de yetkililer bulunacak. 14 Nisan'da Ankara'da gerçekleşen ilk görüşme yaklaşık 4 saat sürmüştü. Dublin'de yapılacak ikinci toplantının ise 2 gün sürmesi öngörülüyor. Daha önce Ankara'ya Twitter'ın iki numarası Colin Crowell ve ekibini gönderen şirketin sahibi Jack Dorsey'in Dublin'e de yine Crowell'ı gönderme ihtimali yüksek. Türk heyetinin San Francisco'dan gelecek olan ekiple Twitter'ın Dublin ofisinde görüşmesi bekleniyor.

'ORTAK MEKANİZMA' TALEBİ

Dublin'deki görüşmede ofis konusunda Twitter yönetiminin niyetini ortaya koyması bekleniyor. Dublin'deki toplantı masasında gündeme gelecek bir diğer önemli konu da 'süper etiketleme' yetkisinin TİB'e verilmesi olacak. Ayrıca, ilk toplantıda alınan 'ortak iletişim mekanizması kurulsun' kararı da somutlaştırılacak. Bu konu yeniden masaya yatırılacak ve iki tarafın önerileriyle ortak iletişim mekanizması hayata geçirilmiş olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber