Öğrencilere 'Soma' bursu

Milli Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Özçukurlu, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin okul çağındaki çocuklarını, Türkiye'nin hangi bölgesini isterlerse yatılı ve pansiyonlu okullarda tüm masraflarını karşılayarak okutacaklarını, üniversite öğrencilerine de burs vereceklerini açıkladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2014 11:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Öğrencilere 'Soma' bursu

Milli Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Özçukurlu, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin okul çağındaki çocuklarını, Türkiye'nin hangi bölgesini isterlerse yatılı ve pansiyonlu okullarda tüm masraflarını karşılayarak okutacaklarını, üniversite öğrencilerine de burs vereceklerini açıkladı.

Özçukurlu, yazılı açıklamasında, Soma'daki maden faciasının tüm ülkeyi olduğu gibi eğitim camiasını da yasa boğduğunu belirterek, eğitime hizmet veren bir sivil toplum örgütü olarak sorumluluklarını yerine getireceklerini vurguladı.

Faciada hayatını kaybeden madencilerin okul çağındaki çocuklarını, Türkiye'nin hangi bölgesini isterlerse yatılı ve pansiyonlu okullarda tüm masraflarını karşılayarak okutacaklarını, üniversite öğrencilerine de burs vereceklerini duyuran Özçukurlu, "Madende babasını kaybeden okul çağındaki çocuklar, Manisa Valiliği'ne başvurarak bilgi alabilecekler. Öğrenciler, durumlarını belgeleyerek Türkiye'deki yatılı ve pansiyonlu okullarda giyecek, yiyecek ve eğitim masrafları karşılanarak Milli Eğitim Vakfı tarafından okutulacak. Herhangi bir ilde üniversite öğrenimi gören gençler de Milli Eğitim Vakfı bursundan yararlanacak" açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber