Somalı madenciler geçim derdine düştü

Soma'daki maden faciasından sağ kurtulan işçiler, arkadaşlarını kaybetmenin acısını yaşarken diğer yandan da geçim endişesine düştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2014 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Somalı madenciler geçim derdine düştü

Soma'daki maden faciasından sağ olarak kurtulan işçiler arkadaşlarını kaybetmenin acısını yaşarken diğer yandan da işletmenin kapalı olması nedeniyle geçim endişesine düştü.

İşletmeci firmanın basın toplantısını izleyen işçiler, toplantının sona ermesinin ardından basın mensuplarına yaptıkları açıklamada, maden ocağının ne zaman faaliyete geçeceği ve bu süreçte kendilerine ödeme yapılıp yapılmayacağı konusunda bilgi verilmemesinden duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Açıklama sırasında ismini vermek istemeyen bir işçi, kredi borçlarının bulunduğuna işaret ederek, "Kimse sormuyor yarın ne olacak? Bu kadar işçi nereye gidecek? Evde herkesin çoluğu çocuğu var. Borcu harcı olan var. Niye bunlar sorulmuyor? Yapacağımız iş ne yarın ne olacak? Sabah kalktığımızda nereye gideceğiz? Tarlaya mı, zeytin toplamaya mı, pamuğa mı gideceğiz? Bu kadar arkadaşım ne yapacak? İşletme tarafından bize hiçbir açıklama yapılmıyor" diyerek sıkıntısını dile getirdi.

İşletmeden bu konuda açıklama beklediklerini ifade eden diğer bir işçi ise madenin yeniden faaliyete geçmesi durumunda çalışmaya hazır olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Çalışmak zorundayız. Yapacağımız başka bir iş yok. Madende çalışmaya mecburuz. Bu olaydan endişe duymuyoruz. Maden ocağım benim açılsın, ben yine çalışacağım. Allah ölümü yazdıysa biz de ölebilirdik. Bir an önce işletme tarafından işçilere açıklama yapılmasını bekliyoruz."

Öte yandan bazı işçiler, basın toplantısında bu konularda soru sorulmamasına tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber