Siirt Üniversitesi'nde kavga: 3 yaralı

Siirt Üniversitesi’nde karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında çıkan kavgada 3 kişi yaralandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2014 16:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Siirt Üniversitesi'nde kavga: 3 yaralı

Edinilen bilgilere göre bugün öğle saatlerinde Siirt Üniversitesi Meslek Yüksekokulu kampüsünde karşıt görüşlü iki öğrenci grubu, taş ve sopalarla kavga etti. Polisin müdahale ettiği kavgada 3 kişi yaralanırken, bir grup öğrenci kampüs alanına girmek isteyen polisi taş yağmuruna tuttu.

Yaralanan 3 kişi ambulansla Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, olayla ilgili 4 öğrenci de gözaltına alındı. Bir grup öğrenci, arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto ederek kampüs alanında eylem yaptı. Güvenlik görevlileri de kavganın yaşanmaması için öğrenciler arasına set kurarak olayı yatıştırmaya çalıştı.

Eylemlerinde vazgeçmeyen öğrenciler, polis ve Siirt Üniversitesi yönetimi aleyhine slogan atarak oturma eylemi yaptı. Daha sonra kampüs alanına gelen İnsan Hakları Derneği (İHD) Siirt Şubesi ve Siirt Üniversitesi Meslek Yüksekokulu yöneticileri, öğrencilerle görüşerek eylemlerinde vazgeçirmeye çalıştı. Polis ile eylemciler arasında yapılan ara buluculuk sonucu, gözaltındakilerin serbest bırakılmasıyla öğrenciler eylemlerinden vazgeçti. Polis, muhtemel bir olayın yaşanmaması için çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber