İlk ve Orta Öğretim Kurumlarındaki Son Sınıf Öğrencilerinin OKS ve ÖSS'ye Hazırlanmasına İlişkin Yazı

Haber Giriş : 06 Haziran 2006 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayı : B.08.0.OGM.0.09.01.01.379/6741 31.05.2006
Konu :Son Sınıf Öğrencileri
????????..VALİLİĞİNE (Millî Eğitim Müdürlüğü)

İlgi : a) Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği
b) Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 25.01.2006.tarihli ve 656 sayılı genelgesi (2006/03)

Bilindiği gibi ilgi (a) yönetmeliğin 63'üncü maddesi orta öğretim kurumlarında ders yılının 180 iş gününden az olmaması esasını hükme bağlamıştır. Bu kapsamda 2005-2006 öğretim yılının 19 Haziran 2006 tarihinde sona ereceği ilgi (b) genelge ile duyurulmuştur.

2005-2006 öğretim yılının sona ermesine kısa bir süre kalmış olması ve 2006 ÖSS'nin 18 Haziran 2006, 2006 OKS'nin de 11 Haziran 2006 tarihlerinde yapılacak olması sebebiyle ilk ve orta öğretim kurumları son sınıf öğrencilerinde sınav hazırlığı ve benzeri nedenlerle devamsızlığın çok yüksek olduğu, sınıf mevcutlarının azaldığı gözlemlerden ve alınan bilgilerden anlaşılmıştır.

Günümüzde meslek seçeneklerinin artması, doğru ve gerçekçi bir seçim yapmayı zorlaştırmaktadır. Diğer yandan bireyin hayatta mutlu olması bir anlamda kendi özelliklerine uygun doyum sağlayacağı meslek seçmesine bağlıdır.

Öğrencilerimizin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirilip üst öğretim programlarına geçişlerinin sağlanmasında rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin önemi büyüktür.

Bu sebeple; ilk ve orta öğretim kurumları öğrencilerine kendileri için en uygun okulları ve bir yüksek öğretim programını seçebilmeleri, böylece ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda eğitim alabilmeleri ve pedagojik destek verilmesi amacıyla ilinizdeki tüm ilk ve orta öğretim kurumlarında ?Danışma Büroları? oluşturularak Rehberlik ve Araştırma Merkezleri ile etkin bir işbirliği yapılacaktır.

Bu çalışmaların yanısıra ÖSS ve OKS ile ilgili özellikle akademik yeteneği ölçme tekniği ağırlıklı Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimler derslerinin öğretim programlarında öğretilen bilgi, kavram, ilke ve genellemeleri kullanılarak yorumlama, ilişkilendirme, analiz etme gibi zihinsel becerilerin geliştirilmesi ve öğrencilerin test yatkınlıklarını geliştirici, sınav stresini dağıtıcı ve zamanı doğru kullanma, dikkatlerini uyarıcı çalışmaların yoğunlaştırılması konularında öğretmenlerce ilk ve orta öğretim son sınıf öğrencilerine sınıf ve şube gözetilmeksizin topluca birleştirilmiş ortamlarda azami yardım sağlanacaktır

.Danışma büroları, ÖSS ve OKS rehberlik etkinliklerine ilişkin olarak yapılacak rehberlik hizmetleri doğrultusunda tercih formlarının teslim edileceği son güne kadar faaliyetlerini sürdüreceklerdir.

Gereğini önemle rica ederim.

Prof. Dr. Necati Birinci

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber