Hangi memurlara yılda iki defa 2 bin 310 TL veriliyor?

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Mayıs 2014 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye personeline diğer kamu kurumlarında olmayan bir ödeme yapıldığı söyleniyor. Bu durumun doğru olup olmadığını açıklayabilir misiniz?

Belediye ve il özel idaresi personeline ikramiye ödemesi yapılması hem Belediye Kanunu'nda, hem Büyükşehir Belediye Kanunu'nda hem de İl Özel İdaresi Kanunu'nda düzenlenmiştir. Her üç kanunda da benzer düzenlemelere yer verildiğini görüyoruz. Aşağıda bu konuyu detaylarıyla açıklamaya çalışacağız.

Belediye personeline her defasında 1.540 TL ödenmektedir

Belediye Kanunu'nun 49'uncu maddesine göre, belediyelerdeki toplam memur sayısının yüzde onunu geçememek kaydıyla belediyede çalışan memurlara yılda iki defa ikramiye ödenebilmektedir.

Bu konuyla ilgili olarak 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun Norm kadro ve personel istihdamı başlıklı 49'uncu maddesinde; '....Sözleşmeli ve işçi statüsünde çalışanlar hariç belediye memurlarına, başarı durumlarına göre toplam memur sayısının yüzde onunu ve devlet memurlarına uygulanan aylık katsayının (20.000) gösterge rakamı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarı geçmemek üzere, hastalık ve yıllık izinleri dahil olmak üzere, çalıştıkları sürelerle orantılı olarak encümen kararıyla yılda en fazla iki kez ikramiye ödenebilir' hükmüne yer verilmiştir.

Bu hüküm çerçevesinde belediye memurlarından başarılı olanlara encümen kararıyla yılda en fazla iki defayı geçmemek üzere her defasında 20.000 x 0,076998 =1.540 TL tutarında ikramiye ödenmektedir. Maaş katsayısındaki artışlara göre ikramiye tutarı da artmaktadır.

Büyükşehir belediyesi personeline her defasında 2.310 TL ödenmektedir

Ahmet Ünlü'nün yazısının devamını okumak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber