Kız yurdunda öğrenciler eylem yaptı

Karaman’da kız yurdunda yaşanan bıçaklı kavga nedeniyle yönetimi istifaya davet etmek amacıyla üniversite girişinde toplanan bir grup öğrenci, YÖK ve polis aleyhinde slogan atınca bazı kız öğrencilerin tepki göstermesine neden oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2014 16:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Kız yurdunda öğrenciler eylem yaptı

Karaman'da kız yurdunda yaşanan bıçaklı kavga nedeniyle yönetimi istifaya davet etmek amacıyla üniversite girişinde toplanan bir grup öğrenci, YÖK ve polis aleyhinde slogan atınca bazı kız öğrencilerin tepki göstermesine neden oldu.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi girişinde bir grup öğrenci dün akşam yaşanan olayı protesto etmek ve yönetimi istifaya davet etmek üzere toplandı. Öğrencilerin basın açıklaması yapacak olmasından dolayı polis geniş güvenlik tedbiri aldı. Basın açıklamasının okunması sırasında bir grup öğrenci YÖK ve polis aleyhinde slogan atmaya başladı. Bunun üzerine çoğunluğu kızlardan oluşan öğrenciler ise atılan bu sloganlar üzerine gruba tepki göstererek, "Biz YÖK ve polisimizi seviyoruz, aksine polisi istiyoruz" diyerek eylem yerinden alkışlarla ayrıldılar. Basın açıklamasının ardından üniversite girişinde olayın yaşandığı yurt binası önüne kadar öğrenciler yürüyüş yaptı. Polis ise kaldırımda yürüyen öğrencilerle birlikte yürüdü. Yurt binası önüne gelen protestocu öğrencilere, kız yurdunda kalan kız öğrenciler yine tepki gösterdi. Yaşanan sözlü tartışmanın ardından iki grup arasına polis girdi. Protestocu eylemci öğrenci grubunun yurt binası önünden ayrılmasının ardından eylem sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber