Babacan: Kölelikten efendiliğe geçmeliyiz

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye için artık ihracatta, üretimde 'kölelik döneminin' bitmesi, 'efendilik döneminin' başlaması gerektiğini belirterek, 'Efendilik nedir? Kendi markanızı, kendi ürününüzü, kendi teknolojinizi, kendi katma değerinizi yansıttığınız ürünleri üretiyor olmak. İşte bu dönüşü sağladığımız anda Türkiye'nin ihracatının niteliği de ürettiği katma değeri de artacaktır' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2014 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Babacan: Kölelikten efendiliğe geçmeliyiz

İHRACATIN NİTELİĞİ ÖNEMLİ

Ali Babacan, Hazine Müsteşarlığı ile Dünya Bankasınca düzenlenen 'Yüksek Gelir Statüsüne Geçişte Dış Ticaretin Rolü' programındaki Türkiye Ülke Ekonomik Raporu'nun tanıtım toplantısında konuştu. Türkiye'de son 12 yılda ihracattaki artışın çok kayda değer olduğunu belirten Babacan, 'Ancak ihracatımızın sadece rakamı değil, bundan sonra niteliği çok önemli olacak' şeklinde konuştu.

YÜKSEK GELİRE 2 BİN $ KALDI

Türkiye'nin şu anda üst-orta gelir sınıfında olduğunu belirten Babacan, 'Milli gelirimiz 2 bin-2 bin 500 dolar daha arttığında artık resmen yüksek gelir sınıfına girmiş olacağız' diye konuştu. AB'deki toparlanmanın Türkiye'nin ihracatına büyük katkı sağladığını aktaran Babacan, 'Avrupa Merkez Bankası'nın dağıttığı likiditeyle riskler düşmüş durumda ama gerekenleri bugünlerde yapmazsanız, riskler ileride büyüyecek ve başımıza problem olacak diye uyarılarımızı yapıyoruz' dedi.

Korumacılık tuzağına düşmeyelim

Kriz döneminde dünyada korumacılık akımları riski belirdiğini anımsatan Ali Babacan, bunu büyük tehlike olarak gördüklerini söyledi. Babacan, dev pazarların birleştiği bu dönemde asla korumacılık tuzağına düşmemek gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber