Tarihi hastane yeniden hayat bulacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2006 20:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de Atatürk'ün hizmete açtığı ve geçirdiği iki yangından sonra uzun süredir atıl halde duran tarihi Memleket Hastanesi, yeniden hizmete kazandırılacak.

Yeni yaptırılacak ?Memleket Medical Center (MMC)'ın Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ömer Akbeyaz, tarihi Memleket Hastanesini aslına uygun olarak restore ettirmeye başladıklarını ve tarihi binanın yanına inşa edecekleri modern yapı ile Orta Anadolu'nun en büyük özel hastanelerinden birini oluşturacaklarını belirtti.

Yaklaşık 3 ay önce restorasyon ve yeni binanın inşaat çalışmalarına başladıklarını hatırlatan Akbeyaz, tarihi hastane binasının çevresindeki yaklaşık 13 dönümlük arsayı Dedeman Grubundan satın aldıklarını belirtti.

Uygulamaya koydukları proje ile Kayseri'ye hem önemli bir sağlık kuruluşu kazandıracaklarını hem de atıl vaziyette duran tarihi Memleket Hastanesi binasını restore ettirerek tarihi değerlere sahip çıkma adına önemli bir kültür hizmeti vereceklerini ifade eden Akbeyaz, şu bilgileri verdi:

?20 doktor ortağı olan şirketimizde tüm üyelerimizin maddi imkanlarını birleştirdik. Tarihi Memleket Hastanesi binası ve çevresindeki arsada uygulayacağımız proje ile orta Anadolu'nun en büyük özel hastanelerinden birini yaptıracağız. Tarihi binanın restorasyonu için hazırladığımız proje Anıtlar Kurulu tarafından onaylandı.

İnşaat maliyetlerini belirleme konusunda çalışmalarımız sürüyor. Ancak, parasal unsurlardan çok tarihi binayı bedeli ne olursa olsun onarıp yanına da modern bir hastane yapmayı amaçlıyoruz. Hastanemizin idari kısmı olarak kullanılacak olan tarihi bina ile önemli bir kültür hizmetine imza atacağımıza da inanıyoruz.

Yeni hastanemize yurtdışından önemli ölçüde hasta geleceğini ümit ediyoruz, böylelikle sağlık turizmine de önemli katkı sağlayacağız.?

Memleket Medical Center ismini verecekleri yeni hastanenin otopark sorunu olmayacağını ve çevresinde bol miktarda yeşil alan oluşturulacağını kaydeden Akbeyaz, hastanenin moleküler laboratuvarlar, MR, Tomografi, tüp bebek, kardiyovasküler cerrahi,

laparoskopi ve artroskopi ameliyatlarının yapılabileceği modern bir sağlık merkezi konumunda olacağını söyledi.

Yeni binanın, tarihi yapının görünümünü bozmaması için özel olarak planlandığını vurgulayan Akbeyaz, yaklaşık 16 bin metrekarelik inşaat alanından oluşacak binanın 6 katlı olacağını, ancak tarihi binayı gölgelememesi için binanın 2 katının yeraltında kalacağını ifade etti.

Akbeyaz, yaklaşık 450 kişinin çalışmasının planlandığı hastanenin 2 yıl içinde tamamlanmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

ATATÜRK HİZMETE AÇMIŞTI

Cumhuriyet döneminin ilk yapılarından olan Memleket Hastanesi, Atatürk tarafından 1924 yılında hizmete açılmıştı. Kayseri Devlet Hastanesi yaptırıldıktan sonra bir süre TEKEL tarafından depo ve ispirto satış merkezi olarak kullanılan tarihi hastane binası, TEKEL'in binayı 12 yıl önce boşaltmasının ardından uzun süre atıl vaziyette bekledi.

Tarihi binada, boş durduğu dönemde iki kez yangın çıkmış, binanın tavanı ile çatısı yanmış ve çökmüştü.

Vatandaşların bağışlarıyla yaptırılan tarihi hastane binasında Kayseri'de ilk kez kurulan bir hasta asansörü de bulunuyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber