Vakıf üniversitelerinden Soma'ya yardım eli

Maden faciasında hayatını kaybedenlerin bu yıl üniversite sınavına girecek birinci dereceden yakınları, vakıf üniversitelerini tercih etmeleri halinde yüzde 100 burslu okuyabilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2014 13:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Vakıf üniversitelerinden Soma'ya yardım eli

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybedenlerin bu yıl üniversite sınavına girecek birinci dereceden yakınları, vakıf üniversitelerini tercih etmeleri halinde yüzde 100 burslu okuyabilecek.

Vakıf Üniversiteleri Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, 62 üniversitenin üye olduğu birlik, hayatını kaybeden maden işçilerinin yakınlarını yalnız bırakmayacak.

Birlik, faciada hayatını kaybeden 301 madencinin ailelerinin geleceğe yönelik kaygılarını giderebilmek için birinci dereceden yakınlarını vakıf üniversitelerinde burslu okutma kararı aldı.

Ailelerin, bu yıl üniversite sınavına girecek çocuklarına sağlanacak yüzde 100 burslar için koordinasyonu Vakıf Üniversiteleri Birliği yürütecek. Başvuruları değerlendirecek birlik yönetimi, burs sağlanacak öğrencileri daha sonra kayıt aşamasında üye üniversitelere yönlendirecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vakıf Üniversiteleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Sarıcaoğlu, böyle büyük acıların yaşandığı dönemlerde üniversitelere daha büyük roller düştüğünü belirterek, sadece yakınlarını maden kazasında kaybedenlere el uzatmakla kalmayacaklarını, aynı zamanda üye üniversiteler olarak maden güvenliği konularında araştırmalara daha geniş kaynaklar ayıracaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber