İnönü Üniversitesi karaciğer naklinde dünya markası

Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer naklindeki 1000'den fazla ameliyatla dünya markası haline geldi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Mayıs 2014 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnönü Üniversitesi karaciğer naklinde dünya markası

Milliyet gazetesi yazarı Abbas Güçlü'nün yazısının ilgili bölümü

Türkiye'de güzel şeyler de oluyor ama gidip görmek gerekir. Örneğin Malatya'daki Karaciğer Enstitüsü. İnönü Üniversitesi, karaciğer naklinde bir dünya markası haline geldi. 1000'i aşkın ameliyatla zoru başardı ve şimdi de sadece ülkemizin değil, dünyanın en önemli ve en büyük karaciğer enstitülerinden birini kuruyor...

İnönü'nün, Özal'ın ve daha pek çok siyasetçi, işadamı, sanatçı ve bilim insanının doğduğu, yetiştiği, hala özlemle bahsettiği kent olan Malatya, artılarıyla, eksileriyle, ülkemizin en önemli kentlerinden biri olmaya devam ediyor.

Kısa ama dolu dolu bir Malatya turu yaptım. Üniversiteyi, kenti, gezdim. Biri velilere, diğeri de öğrencilere iki konferans verdim. Uzun uzadıya sohbetler yaptım. Çarşı pazar dolaştım.

Malatyalıların bugün için en önemli sorunları, don yüzünden kayısı ve kiraz üretiminin sıfır noktaya gelmesi. Yani kan ağlıyorlar. Ama bundan daha önemlisi eğitimde bulundukları nokta. Üniversite ve Anadolu liseleri giriş sınavlarında ilk 50'ye bile giremiyorlar. Ve bu yıllardır devam ediyor. Garip olan ise don yiyen kayısı ağaçları kadar bu işi ciddiye almamaları!..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber