ADSL daha da hızlanıyor

Türkiye'de kullanılan ADSL altyapısında internet hızının alt limiti 16 Mbps oluyor. Halen yaygın olarak kullanılan alt hız limiti ise 8 Mbps.

Haber Giriş : 29 Mayıs 2014 17:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
ADSL daha da hızlanıyor

Türkiye genelinde en yaygın kullanılan internet bağlantı türlerinden olan ADSL'de hız limiti artıyor. Bugüne kadar 8 Mbps olan minimum hız limiti 16 Mbps'ye çıkıyor. İlk duyuru sektörde en çok aboneye sahip şirket olan TTNET'ten geldi.

Hız artışı ile ilgili açıklama bugün İstanbul'da düzenlenen bir basın toplantısı ile TTNET tarafından yapıldı. Toplantıda konuşan TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, interneti 2 kat hızlandırdıklarını ifade etti. Mevcut abonelerin yeni hızı aylık 2 TL fark ödeyerek kullanabileceklerini ifade eden Kaya, değişiklik istemeyen abonelerin halen kullandıkları hızlarda kalmaya devam edeceğini söyledi.

Tarife geçişi için aramak gerekiyor

Yeni tarifede fiyat farkı olduğu için TTNET abonelerinin müşteri ilişkilerini arayıp tarife geçişi yapmaları gerekiyor. Yeni tarifeye geçmek istemeyen kullanıcılar ise mevcut tarifelerini aynı şartlarda kullanmaya devam edecekler.

Altyapı Türk Telekom'dan

Türkiye'de tüm ADSL altyapısı Türk Telekom tarafından sağlandığı için bütün İnternet Servis Sağlayıcılar yani İSS'ler bu firmanın altyapısını kullanıyor. TTNET yeni düzenlemeyle ilgili bilgi verse de bu düzenlemenin diğer ISS'leri etkileyip etkilemeyeceği ya da onların da bu tarifeyi kullanıp kullanmayacağı bilinmiyor. Normalde Türk Telekom'un sunduğu hizmetler bütün ISSler tarafından aynı şekilde kullanılıyor.

Her yerde verilemiyor

Türkiye'de en yaygın olarak kullanılan sabit internet bağlantı teknolojisi ADSL. Bu teknolojide bağlantı hızında alt limit 16 Mbps'e çıkarılsa da bu değer her yerde sağlanamıyor. Bu yüzden internet paketleri 'e kadar' ibaresi ile satılıyor.

Al Jazeera

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber