MEB, il içinde mesafe esaslı düzenleme yapmalı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Haziran 2014 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB, il içinde mesafe esaslı düzenleme yapmalı

MEB'e Önemli İl İçi Özür Çağrısı

Bu konuda bize gelen haklı bir maili paylaşalım ve devam edelim:

Mail aynen şöyle:

"Büyükşehirlerde Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Sorunu

Bilindiği gibi ülkemizde yeni yasayla beraber büyükşehir olan il sayısı 30'a çıkmış durumda. Bu durum her ne kadar olumlu bir adım gibi görülse de aslında beraberinde çok önemli bir problemi de doğuruyor. Özür atamaları.

Şöyle ki normalde ilgili yönetmeliğe göre köyler, il-ilçe merkezleri ayrı bir yerleşim yeri olarak geçtiği için bu yerler arasında özre bağlı yer değiştirme taleplerinde sıkıntı çıkmıyordu. Fakat büyükşehir kapsamına girince "köy" kavramı kalkmış ve ve bütün köyler "mahalle" ye dönüşmüştür. Öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde ise mahalleler arası yer değişikliği gibi bir durum söz konusu olmadığı için bugün il veya ilçe merkezlerine 30-40-50 km uzaklıkta olan köylerde görev yapan öğretmenler artık özür grubunda il veya ilçe merkezlerine yer değiştirme talebinde bulunamayacaklar. Dolayısıyla yeni mağduriyetler ortaya çıkacak. Burdan MEB 'e tavsiyemiz bir an önce mevcut yönetmeliğin revize edilmesi ve bu konuyu çözüme kavuşturmasıdır. Aksi halde bu yaz Ağustos ayında binlerce öğretmenimizin canı çok yanacak.

Saygılarımızla.."

Bu maili yazan öğretmenimiz gerçekten haklı.

Kaldı ki biz yıllardır MEB yöntem değiştirsin diyoruz. Bir çok İl'in Büyükşehir olmasıyla beraber biz daha da haklı çıkıyoruz.

Burada amaç nedir?

Amaç öğretmen mağdur olmasın evine, çoluğuna çocuğuna yakın olsun.

O zaman bu durumu il, ilçe ya da köy olarak sınırlandırmaktan vazgeçelim. Mesafe esaslı düzenleme yapalım.

Örneğin en azından 10-15 km mesafeye yaklaştırmaya çalışalım. Bunu yaparken gerekirse okullar arası değil ikamet yerini esas alalım... Örneğin öyle illerimiz var ki iki ilçe arasında 200-300km mesafe var fakat 10-15 km mesafede başka bir ilde açık kurum var. Öğretmen gerekirse ve isterse buraları da tercih edebilsin.

Aynı şekilde Bakırköy'de özrü olan bir öğretmen bu ilçeye gelemiyorsa ve her gün 50km gidip geliyorsa, ilçeye yani evine sınır olan bir başka ilçeye neden gelemesin?

Ayrıca Müsteşar Sayın Yusuf TEKİN'in geçen yıl İl İçi özür mağdurlarına verdiği ve Şubat'ta tutulmayan sözünü unutmuş değiliz.

Bu öğretmenlerimize yönelik çalışma yapılmasını bekliyoruz. Eğer bu konu İller arası yer değiştirmeden sonraya ertelenirse korkarım mağduriyet daha da artacak, çözümsüzlüğe doğru yol alınacaktır.

Ayrıca hatırlatalım ki MEB halen MEBBİS'te köylerle ilgili sistem düzeltmesi yapmamıştır. Yani 30 Mart'ta Mahalle olan Köyler halen köy görünmektedir fakat başvuru sırasında sistem müsaade etse de ilçe ve iller onayda sorun çıkarabilmektedirler... Örneğin Belde iken 2008 de mahalleye dönen Bahçeköy halen köy muamelesine tabi tutulmaktadır. Burası ile ilgili 2013 özür grubunda sorunla karşılaştığımız için bizzat bilgim dahilinde olması münasebetiyle örneklendirelim istedim.

Değerli MEB yetkilileri, Sayın Müsteşar İl içi özrü çözün ki, il dışından geleceklerle kısıtlanmayın, (il dışından gelecekler de onların boşalttığı yerlere gelirler) İl dışı özürle gelecekler de aynı şekilde sizi kısıtlamasın... Ve böylece verilip tutulmayan söz de yerine getirilmiş olsun...

Maksut BALMUK

Öğretmen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber