Vekil sağlık müsteşarıyla ilgili vahim iddialar

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray 29 Mayıs 2014 Perşembe günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından cevaplandırılması için yazılı soru önergesi verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Mayıs 2014 23:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Vekil sağlık müsteşarıyla ilgili vahim iddialar

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray 29 Mayıs 2014 Perşembe günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından cevaplandırılması için yazılı soru önergesi verdi.

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray; bir gazetede çıkan "Sağlıkta Skandal Atama" başlıklı yazı ile ilgili 10 sorudan oluşan soru önergesi verdi. Soruların içeriğini ise Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığına Eyüp Gümüş'ün atanması ile ilgili bazı şaibeler ve iddialar yer aldı. İşte O soru önergesi;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

Bir gazetede yer alan "Sağlıkta Skandal Atama" başlıklı yazısında Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığına Eyüp Gümüş'ün atanması ile ilgili bazı şaibeler ve iddialar bulunmaktadır.

Bu çerçevede;

Aşağıdaki sorularımın Anayasamızın 98, İçtüzüğümüzün 96. Maddesi gereği Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını rica ederim.

Dr. Aytun Çıray

İzmir Milletvekili

1. Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığına atanan Eyüp Gümüş'ün Eşinin, reşit olmayan veya mahcur olan çocuklarının kazanç getiren sürekli faaliyetlerini, belirlenen sürede kurumuna bildirmediği doğru mudur?

2. Eyüp Gümüş'ün eşi Sevtap Gümüş'e, Kavacık Medical Sağlık Hizmetleri ve Ürünleri Ticaret ve Sanayi A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmasına karşın bu durumu kurumuna bildirmediği için 2 Eylül 2013 tarih ve 11480 sayılı kararla "kınama'' cezası verilmiş midir?

3. Verilen emir ve görevlerin tam ve zamanında yapılmasında, görev mahallinde kurumlarca belirlenen usul ve esasların yerine getirilmesinde, görevle ilgili resmi belge, araç ve gereçlerin korunması, kullanılması ve bakımında kayıtsızlık göstermek veya düzensiz davrandığı iddiaları doğru mudur?

4. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledilen Suna Düzyol isimli hastanın ihmaller zinciri neticesinde hayatını kaybetmesi konusunda 5 Eylül 2012 tarih ve 2030 sayılı ceza onayı ile "uyarı" verilmiş midir?

5. Ticaret yapmak veya devlet memurlarına yasaklanan diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunarak görevi ile ilgili olarak her ne şekilde olursa olsun çıkar sağlamış mıdır?

6. Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yaptığı dönemde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.'de İş Yeri Hekimliği yapmış mıdır?

7. Beykoz Belediyesi'nin Kat Karşılığı İnşaat Yapım İhalesi'ne, Devlet Memuru Dr. Eyüp Gümüş olarak şahsen katılmış ve söz konusu ihale uhdesinde kalmış mıdır?

8. Devlet Memuru Dr. Eyüp Gümüş olarak Kavacık Medical Sağlık Hizmetleri ve Ürünleri Ticaret ve Sanayi A.Ş.'yi kurarak Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yapmış mıdır?

9. Bu suçlamalar için müfettişler "kademe ilerlemesinin durdurulmasını" önermiş, ancak 29 Temmuz 2009 tarih ve 137192 sayılı ceza onayı ile Gümüş'e "Aylıktan kesme" cezası verilmiş

10. Devlet Memurları Kanunu'nun 132 maddesine göre; "Aylıktan kesme cezası ile tecziye edilenler 5 yıl boyunca Daire Başkanı, dengi ve daha üstü kadrolara, bölge ve il teşkilatlarının en üst yönetici kadrolarına, düzenleyici ve denetleyici kurumların başkanlık ve üyeliklerine atanamazlar." Maddesinin açıkça ihlal edildiğinin farkında değil misiniz?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber