Kaçırılmak istendiği iddia edilen öğrenci yoğun bakımda

Siirt’in Baykan ilçesinden sınava girmek için iki gün önce il merkezine gelirken bindikleri araçtaki kişiler tarafından kaçırıldıklarını anlayınca atlayan ve yaralanan 2 öğrenciden birinin durumu ciddiyetini koruyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2014 20:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Kaçırılmak istendiği iddia edilen öğrenci yoğun bakımda

Baykan ilçesinde ikamet eden Ramazan Toprak (17) ve İlyas Topci (17) adlı iki arkadaş, iddiaya göre sınava girmek için iki gün önce il merkezine gelirken bindikleri araçtaki kişiler tarafından kaçırıldıklarını fark edince seyir halindeki araçtan atladı. Ramazan Toprak'ın yara almadan kurtulduğu olayda, İlyas Topci ise yol kenarında ağır yaralı olarak bulunmuştu. Siirt-Baykan karayolundan geçen araç sürücüleri tarafından yol kenarında yarı baygın halde bulunan Topci, kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde hayat mücadelesi veriyor.

Hastane önünde açıklama yapan İlyas Topci'nin dedesi İzzet Topci, torununun ağır yaralanmasına sebep olan araç sürücüsünün biran önce bulunmasını istedi. Olayın iki gün önce Siirt-Baykan karayolunda yaşandığını belirten dede Topci, "Torunum İmam Hatip Lisesi'nde okuyan medrese öğrencisidir. Çok halim, selim ve kimseye zararı dokunmayan biridir. Siirt'te sınava girmek için arkadaşıyla Baykan ilçesinde tanımadıkları bin araca bindiler. Ancak Siirt'te varmadan yarı yolda kendilerini kaçırdıklarını fark ediyorlar. Israrla araçtan inmek istediklerini söylemesine rağmen araç bir türlü durmuyor. Ramazan Toprak araçtan atlayarak kurtulmuş. Kendisinin ifadesine göre benim torunum İlyas da atlamak istemiş ancak onu rehin tutmuşlar. Daha sonra torunum İlyas vatandaşlar tarafından yol kenarında ölmek üzere iken bulundu. Şuan Siirt Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veriyor. Yetkililere sesleniyorum, benim torunum öğrenciydi. Milletini, devletini ve ailesini seven bir kişiydi. Kaçırma girişiminde bulunan ve yaralanmasına sebep olan araç sürücüsünün biran önce bulunmasını istiyorum" dedi.

Olay sonrası İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, zanlılarının bulunması için çalışma başlattı. Araçtan atlayarak kurtulan Toprak'ın ifadesine başvuran jandarma ekipleri, aynı zamanda bölgede bulunan MOBESSE kayıtlarını inceleyerek olayı gerçekleştirenlerin peşine düştü. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber