Şahin: Program sayımız 235 iken, 700'e ulaştı

"Dijital Çağda Kamu Hizmeti Yayıncılığı, Gelecek, Sorunlar ve Dünyadaki Farklı Kamu Hizmeti Yayıncılığı Uygulamaları Konferansı"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2014 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şahin: Program sayımız 235 iken, 700'e ulaştı

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ( TRT) Genel Müdürü İbrahim Şahin, son yıllarda önemli atılımlar yaptıklarını belirterek, "2007'de bir gün içinde yayınlanan program sayımız 235 iken, bugün bu 700'e ulaştı" dedi.

TRT'nin kuruluşunun 50. yılı kapsamında "Dijital Çağda Kamu Hizmeti Yayıncılığı, Gelecek, Sorunlar ve Dünyadaki Farklı Kamu Hizmeti Yayıncılığı Uygulamaları Konferansı" düzenlendi.

TRT Adnan Öztrak Konferans Salonu'ndaki programın açılışında konuşan TRT Genel Müdürü Şahin, kamu hizmeti yayıncılığı hizmetinin temellerinin 1920'lerde Avrupa'da atıldığını, Türkiye'de radyo yayıncılığının da aynı yıllarda başladığını hatırlattı.

Şahin, Türkiye'nin özel yayıncılıkla 1990'larda tanıştığını, böylece TRT'nin yayıncılık anlayışında da yeniliklerin gerekli hale geldiğini vurguladı.

TRT'de son yıllarda bir çok yeniliğin hayata geçirildiğini dile getiren Şahin, idari yapının değiştirildiğini, teknik altyapının yenilendiğini, eğitim faaliyetlerine hız verildiğini ve personelin gençleştirildiğini anlattı.

Ayın süreçte izlenme oranlarını da arttırdıklarını kaydeden Şahin, "Program sayısında çok ciddi değişiklikler yapıyoruz. 2007'de bir gün içinde yayınlanan program sayımız 235 iken, bugün bu 700'e ulaştı. Yine 2007'deki reyting yüzde 5 civarında iken bugün yüzde 16 civarında reyting alıyoruz. Tabii bu tamamını topladığımızda tüm kanallarımızın aldığı reytingin, neredeyse birinci sırada olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz" dedi.

Şahin'in konuşmasının ardından TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren'in başkanlığında konferansın ilk oturumuna geçildi.

"Kamu Hizmeti Yayıncılığı ve Kamu Hizmeti Yayıncılığı Uygulamalarının" konuşulduğu ilk oturumda, Avrupa Yayın Birliği (EBU) Genel Müdürü Ingrid Deltenre, Avrupa'daki kamu yayıncılığı ve modelleri, sorunları, güçlükleri ile geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TRT'nin kısa sürede teknik anlamda önemli bir sıçrama gerçekleştirdiğini dile getiren Deltenre, Türkiye'nin kuruluşundan bu yana EBU'nun yanında yer aldığına dikkat çekti.

Asya Pasifik Yayın Birliği Genel Sekreteri (ABU) Dr. Javad Mottaghi ise Asya'daki kamu hizmeti yayıncılığı ve modellerini anlattı.

Gelecek yıl ABU'nun Genel Kurul Toplantısı'nın da İstanbul'da yapılacağını belirten Mottaghi, bölgedeki çeşitliliğin yayıncılık açısından bir fırsat olduğunu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber