Bütçe kanunlarında yer alan bazı hükümlerin ilgili kanunlara eklenmesine ilişkin tasarının görüşülmesi ertelendi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Haziran 2006 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bütçe Kanunlarında Yer Alan Bazı Hükümlerin İlgili Kanunlara Eklenmesine İlişkin Kanun Tasarısı'nın görüşülmesi ertelendi.

Komisyonda kabul edilen önergeye göre, limanlara bağlantı sağlayan demiryolu birleşim hatları, limanlar ve hava meydanlarının inşası, yenilenmesi ve genişletilmesi işlerini yapanlar ile genel bütçeli idarelere bu işlere ilişkin olarak yapılan mal teslimleri ve inşaat işleri, KDV'den muaf tutulacak.

Kabul edilen başka bir önergeye göre ise mahalli idareler, belediyeler ve il özel idarelerine ait hastane, klinik ile sağlık birimlerinde, memurların yanı sıra sözleşmeli personel tarafından da sağlık hizmeti verilebilecek.

Komisyon üyelerinin, bazı kamu alacaklarının tahsil ve terkinine ilişkin tasarının Genel Kuruldaki görüşmelerine katılmaları için Plan ve Bütçe Komisyonu çalışmaları ertelendi. 6 maddesi kabul edilen bütçe kanunlarında yer alan bazı hükümlerin ilgili kanunlara eklenmesine ilişkin tasarının görüşülmesine, 13 Haziran Salı günü devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber