Güllüce: Harçlar yönetmelikte belirlendi

Güllüce, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2014 22:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Güllüce: Harçlar yönetmelikte belirlendi

Güllüce, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Tapu için ilave harç alınmayacağını belirten Güllüce, harçların yönetmelikte belirlendiğini, ancak Anayasa Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda rakamlaştırıldığını söyledi.

Güllüce, 17 Aralık operasyonundan sonra bakanlığının İstanbul'daki birimlerinde yaşanan görevden almalarla ilgili, Teftiş Kurulu'nun gerekeni yaptığını ve hukuk çerçevesinde bu işlemlerin yapıldığını ifade etti.

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar'ın terör örgütünün yol kesme eylemine ilişkin sorusu üzerine Güllüce, terörle mücadelenin amansız bir şekilde sürdüğünü kaydetti. Devletin terörü yok etmek için 30 yıldır mücadele ettiğini ve etmeye devam edeceğini vurgulayan Güllüce, "Türkiye 77 milyonluk dev ülke. Terör örgütüne teslim olmaz. Bu devlet 3 eşkıyaya prim vermez" diye konuştu.

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani de terör örgütünün yol kestiği bilgisinin yalan olduğunu öne sürerek, aksi açıklamaların provokatif olduğunu söyledi.

Bunun üzerine tekrar söz alan Acar, terör örgütünün çocuk kaçırmasının ve yol kesme eyleminin günlerdir gazetelerde yer aldığını belirterek, "Biz hayal mi görüyoruz" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'nda değişiklik yapan yasa tasarı üzerindeki görüşmelerde söz alan CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, İdris Güllüce'ye "Niye bizim bürokratlarımızı görevden alıyorsunuz? Bunların suçları ne? 25 tane bürokratı görevden aldınız. Bu yetmiyor, 180 tane öğrencimizin burslarını kesiyorsunuz. Günah değil mi?" diye sordu.

Bunun üzerine söz alan Güllüce, Türkiye'de yaşayan 77 milyon insanın hangi şehirde yaşadığına bakmadıklarını belirterek, " Türkiye'nin, 77 milyonunun kardeş olduğuna bakarız. Bu Trabzonlu da Edirneli de Ardahanlı da olabilir. Kimin damadı olduğuna bakarak görevden alıp ya da göreve tayin etmeyiz" dedi.

Güllüce, şöyle devam etti:

"Türkiye'deki bir il karşıtı olmamız mümkün olmaz. Bu topraklarda bunu yapmak bölücülük ve çirkinliktir. Soruşturma açılmış insanlar varsa ben bunları görevden alırım. Hepsi böyle midir, hayır değildir. Benim beraber çalışacağım insanlar vardır, beraber çalışamayacağım insanlar vardır. Performansını düşük görmüşümdür, daha uygun çalışacağım insanlar görmüşümdür. Kusura bakmayın, Bakanlığa gelmiş bir insan da kendi Bakanlık bünyesinde bazı değişiklikler yapar. Bu değişiklikleri yaparken de 'Bu nereli? Trabzonlu ise olmasın, Trabzonlu ise olsun' diyemezsiniz. Böyle bir mantık olmaz. Bu bir kere Türkiye'de başka siyasi partilerin yaptığı duruma düşürür sizi. Türkiye'de, 'il milliyetçiliği yapayım' derken, bölücülük yapacak noktaya götürür. Biz Allah'a sığınırız Trabzon'a karşı olmaktan. Ben bu toprağın bütünlüğü, birliği için hayatımı vermiş bir insanım. Çocukluğumda Trabzonluların kucağında büyümüşümdür. Trabzonlulara karşı bizim kinimiz olmaz. Canımız kadar da severiz.

Ama ben Bakanlıkta birilerini değiştireceksem, onun nereleri olduğuna bakmam. Benim önceliğim o olmaz. Performansına bakarım. Hukukla ilgili, kanunlarla ilgili sorunu var mı yok mu ona bakarım.

Savcılık mahkemeye vermiş. 'KPSS'ye uygun olmayan adamlar alındı' diye, savcılık el koymuş. Ben savcıya müdahale edemem. Ben bunu belirleyemem ki... Siz onu savcıya soracaksınız benimle ilgisi yok.

Sizin bu söyledikleriniz, Trabzon'a hoş görünmek için yaptığınız bir konuşma. Aslında Trabzon'a hoş görünmek gibi olabilir ama ülke bütünlüğünü için doğru bir konuşma değildir."

-Burs, yüksek lisans ve doktora için

Canalioğlu'nun burs konusundaki iddialarına da cevap veren Güllüce, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bu konuda aldığı kararı anımsattı. Güllüce şöyle devam etti:

"Demişiz ki 'Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yüksek lisans ve doktora bursu versin.' Ortaokul ve liseyi başka kurumlar versin. Bize şehircilik, çevrecilik uzmanları lazım. Bunların yüksek lisans, doktora yapması lazım. Dolayısıyla karar almışız, 'Bundan böyle bir hiç kimseye burs vermeyeceğiz. Üniversitelere müracaat etmişiz, 'bize öğrenci gönderin' diye. Bizim verdiğimiz alanlarda doktora, yüksek lisans alanlarında yetişmiş insana ihtiyacımız var. Yüksek lisansa 600, doktoraya 900 lira burs vereceğiz. Bunun yanlış tarafı neresidir? Bu burs alanlar sadece bir şehirden ise o zaman 'Niye sadece bir şehirden' diye ben size soru sorarım.

İlime verdiğim hizmetlerden dolayı, Türkiye'nin 81 iline eşit davrandığımdan dolayı, üniversite ve akademisyenleri desteklediğimden dolayı beni kutlamalıydınız.

Bizim Trabzon ile derdimiz olur mu? Bizim dünyanın insanı ile derdimiz olmaz. Trabzon'da yerel gazetelere yazı yazdırıyorsunuz, 'Trabzon düşmanlığı' diye. Yakışıyor mu size? Sizi kınıyorum."

Tekrar söz alan Canalioğlu, "Kızmanın bir anlamı yok. Trabzonlular asla bölücülük yapmamıştır. O zaman sizden önce yapılan bu işlere soruşturma açtınız mı suç duyurusunda bulundunuz mu? Madem bir önceki Bakan bu işleri yaptı siz ne yaptınız bu konuda, suç duyurusunda bulundunuz mu? Ben sizi kınıyorum" diye konuştu.

Canalioğlu ayrıca, Trabzon'daki gazetelere kendisinin bir şey yazdırmadığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber