Soma'da sendika da soruşturuluyor

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı, 301 işçinin öldüğü olayda sendika yetkililerinin sorumluluğunun bulunup bulunmadığının savcılar tarafından araştırıldığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2014 10:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Soma'da sendika da soruşturuluyor

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, maden faciasıyla ilgili başlatılan adli soruşturmada bugüne kadar şüpheli sıfatıyla 52, mağdur sıfatıyla 126, müşteki sıfatıyla 48, tanık sıfatıyla da 220 kişinin ifadesinin alındığını belirtti.

Şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan sekiz kişinin tutuklandığı, 32 kişinin mahkemece serbest bırakıldığı, 12 kişi hakkında da adli kontrol kararı verildiği bilgisini veren Şahiner, soruşturma kapsamında ayrıca Soma ilçesinde bulunmayan mağdur, müşteki ve tanık beyanlarının alınabilmesi için 24 ayrı yere talimat yazıldığını kaydetti.

'Sendika araştırılıyor'

Olayın aydınlatılması için her türlü gayretin gösterildiğini belirten Başsavcı, "Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları tarafından olayın meydana gelmesinde sendika yetkililerinin sorumluluğu bulunup bulunmadığı hususu da araştırılmaktadır" dedi.

Başsavcı, maden ocağının denetlenmesinen sorumlu kamu görevlileri hakkında soruşturma açılabilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan izni istendiğini de belirtti .

Soruşturma kapsamında bilirkişi heyetinin çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Başsavcı Şahiner, dört kişilik heyetin maden ve elektrik mühendisleri ile iş güvenliği uzmanlarından oluştuğunu kaydetti.

Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan maden ocağında 13 Mayıs'ta yangın çıkması sonucu meydana gelen kazada 301 işçi hayatını kaybetmişti. Olay dünyada son yıllarda yaşanan en büyük iş kazası olarak kayıtlara geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber