Zabıt katipliği sınavı ne kadar daha ötelenecek?

Herhangi bir kamu kurumunun en tepe noktasında bulunan isimlerin, personel istihdamına yönelik yaptığı/yapacağı açıklamalar çok önemli görülür ve beklenti yaratır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Haziran 2014 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zabıt katipliği sınavı ne kadar daha ötelenecek?

Memurlar.net'te 5 Mart 2014 tarihinde yayımlanan yazıda "Zabıt katipliği sınavı daha ne kadar ötelenecek?" demiştik.

Bu haberimize çok sayıda yorum geldi. Neredeyse tüm üyelerimiz bu konudaki belirsizliğin ortadan kaldırılması gerektiğine ve bir takvim ilan edilmesi gerektiğini belirttiler.

Bu haberimizin ardından, Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ, bir televizyon programında açıklama yaptı ve "Bu konuda hazırlık yapıyoruz, yakında bu konuda sınav açılacak" dedi.

Ancak, açıklamanın üzerinden 1 ay geçmiş olmasına rağmen şuana değin yeni hiçbir gelişme yaşanmamıştır. Burada istenen hemen sınav yapılması değildir.2014 yılı Temmuz ve Eylül aylarında yeni KPSS sınavları yapılacaktır. Bu sınavlara hazırlanan milyonlarca aday bulunduğu gibi, 2012 KPSS'ye girip Adalet Bakanlığının yapacağı zabıt katipliği sınavını bekleyen binlerce aday da bulunmaktadır.

Herhangi bir sınava hazırlananların psikolojisinin ne olduğunu, o sınava hazırlananlar kadar en iyi kimse bilemez, özellikle zabıt katipliği sınavında alımına izin verilen; ama sınav tarihinin ne zaman olacağına ilişkin belirsizlik olması sınava hazırlanan adayların moral ve motivasyonlarını da olumsuz etkilemektedir.

Bakanlığın bu konuya ilişkin takvimini tüm adaylar merakla beklemektedir.

Adalet Personeli Kategorisi Editörü (http://forum.memurlar.net/kategori/kamu-personeli/adalet-bakanligi/)

' ÇOTANAK ' (http://uye.memurlar.net/profil/958402)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber