Böbrek hastasının karnında neler unutuldu?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2006 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde yaşayan böbrek hastası Tebernuş Gözükara (47), 4 yıl önce geçirdiği ameliyat sırasında karnında hortum ve gazlı bez unutulduğunu iddia etti.

Kahramanmaraş Devlet Hastanesinde, Aralık 2002 tarihinde ameliyat olduğunu belirten Tebernuş Gözükara, 4 yıl boyunca, iltihaplanma nedeniyle yarası iyileşmeyince büyük sıkıntılar çektiğini, bunun nedeninin ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesinde çekilen film sonrasında ortaya çıktığını belirtiyor.

Gözükara, ağrıları artınca 23 Mayıs 2006 tarihinde KSÜ Tıp Fakültesi Üroloji Servisine gittiğini belirterek, AA muhabirine şunları anlattı:

"İnşaat işçiliği yapan evli ve 1 çocuk babasıyım. 4 yıl önce rahatsızlandım ve Afşin Devlet Hastanesine gitti. Burada bana müdahale eden doktorlar böbreğimde taş olduğunu belirtip, Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Üroloji Servisine sevk etti. Doktorlar, böbreğimde ceviz büyüklüğünde taş olduğunu tespit edip ameliyat etti.

Ameliyatı yapan Opr. Dr. Serdar Emirmahmutoğlu, sağ böbreğimi tamamen aldı. Ameliyat sonrasında bir süre hastanede kaldım ve taburcu oldum. Ancak, 4 yıldan beri sürekli iltihaplanma oldu ve bir türlü yaram iyileşmedi. Tedavi için Gaziantep ve Kahramanmaraş'taki bir çok doktora da gittim ama bir türlü sağlığıma kavuşamadım. Sonuçta, 23 Mayıs 2006'da KSÜ Tıp Fakültesi Üroloji Bölümüne gittim ve burada yapılan tahliller ve çekilen renkli film sonucunda, karnımda hortum ve gazlı bez unutulduğunu öğrendim. Doktorlar, hortum ve gazlı bezi çıkartmak için 2 ay sonra beni tekrar ameliyata alacak, inşallah bu kez sağlığıma kavuşurum."

KSÜ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Başhekim Vekili Doç. Dr. Faruk Kökoğlu, Tebernuş Gözükara'nın 23 Mayıs 2006 tarihinde hastanelerine geldiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Hastamıza müdahale edilip, filmleri ve tomografisi çekildi.

Müdahale sonucunda, hastamızın karnında 4 santimetre büyüklüğünde bir yabancı cisim tespit edildi. Bu cisim, böbrek ameliyatları sonrasında, hastanın karnındaki sıvının dışarıya atılması için takılmış, sonda hortumu olabilir. Bu konuda, net bir şey söylemek istemiyorum.

Hastamızın karnında bulunan yabancı cismi çıkartmak için Temmuz 2006 tarihinde ameliyata alacağız. Ameliyat sonrasında cismin ne

olduğu ortaya çıkacak. Şu anda, hastamızın hayati tehlikesi yok, acil bir durum olmadığı için ameliyatı hemen yapmayı uygun görmedik. Zaten, açık ameliyat da yapmayacağız." Tebernuş Gözükara'nın kendisini ameliyat ettiğini belirttiği Kahramanmaraş Devlet Hastanesinde görevli Opr. Dr. Ali Serdar Emirmahmutoğlu ise yıllardan beri Kahramanmaraş Devlet Hastanesinde görev yaptığını ve çok sayıda hastaya böbrek ameliyatı yaptığını belirterek, Tebernuş Gözükara'yı hatırlamadığını ifade etti. Emirmahmutoğlu, hastayı ameliyat etmiş olabileceğini de belirterek, hastanın yanına gelmesi durumunda hatırlayabileceğini anlattı. Emirmahmutoğlu, Tebernuş Gözükara'nın kendisine gelmesi durumunda, gerekli yardımı da yapabileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber