Müsteşara hapis cezası

Haber Giriş : 10 Haziran 2006 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YARGITAY, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Mustafa İsen'i 'görevini kötüye kullandığı' gerekçesiyle 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Önce hapis cezasına indirim uygulayan Yargıtay, ardından da 650 YTL paraya çevrilerek erteledi. İsen, bu kararla ceza alan 3. bakanlık müsteşarı oldu.

İsen'e hapis cezası getiren olay şöyle gelişti: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne atanan Nafiz Şahin, avukatı Ali Naşap aracılıyla atamaya karşı Ankara 7'nci İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme, atama işleminin yürütmesinin durdurulması isteğini yerinde gördü. Bakanlığın Şahin'i yargı kararı uyarınca görevine yeniden ataması gerekirken, 30 günlük yasal süre içerisinde atama yapılmadı. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, şikayetçi olunan bürokratlarının soruşturulması için gerekli izni vermeyince, konu Danıştay'a geldi. Koç'un soruşturma izni vermemesine ilişkin karara itiraz edilince Danıştay, İsen'in yargılanmasının yolunu açtı. Danıştay'ın kararının ardından dosya Yargıtay 4'üncü Ceza Dairesi'ne geldi.

Beraatımı istiyorum

Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'nın, müsteşarın cezalandırılması yönünde görüş sunmasının ardından Mustafa İsen, görevde keyfiyet iddialarını reddederek beraatını talep etti. İddia ve savunma makamını dinledikten sonra kararını açıklayan Yargıtay 4'üncü Ceza Dairesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı'nı 'görevde keyfiyet uyguladığı' gerekçesiyle suçlu buldu. Karar 4'üncü Ceza Dairesi üyelerinin oy birliğiyle alındı. Temyiz yolu açık olan karar için Avukat Aydın, itiraz edeceklerini söyledi.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber