İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yüzyüze Eğitimde Görevlendirilen Yöneticiye Ek Ders Ödenebilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Haziran 2006 19:50, Son Güncelleme : 02 Ocak 2019 18:48
Yüzyüze Eğitimde Görevlendirilen Yöneticiye Ek Ders Ödenebilecek
2004 ve 2005 yıllarında yayımladığımız doısyalarda tam gün, tam yıl eğitimine ilişkin geniş tartışmalara sitemizde yer verdik. Bu konuya ilişkin olarak İzmir 2. İdare Mahkemesinin kararını ve bu karara ilişkin İzmir Bölge İdare Mahkemesinindeki temyiz sonucunu yayımlamıştık. Bugün ise yine aynı konuya ilişkin olarak Danıştay Onbirinci Dairesinin kararını yayımlıyoruz. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Açık öğretim kurumları öğrencilerinin, örgün eğitim kurumlarında gördükleri yüz yüze eğitim uygulamalarında, nöbetçi veya sorumlu olarak görevlendirilen yöneticilere haftada 10 saate kadar, ek ders görevi verilebileceğine dair Danıştay kararı...

Bu kararın idari mahkeme kararı için tıklayın

Bu konudaki diğer haberlerimiz:

http://www.memurlar.net/haber/11616/

http://www.memurlar.net/haber/12327/

http://www.memurlar.net/haber/12999/

http://www.memurlar.net/haber/13123/

http://www.memurlar.net/haber/16353/

Danıştay kararı:

T.C.
DANIŞTAY
ONBİRİNCİ DAİRE

ESAS NO: 2003/620
KARAR NO: 2006/807

TEMYİZ İSTEMİNDE BULUNAN (DAVALI): İzmir Valiliği/İZMİR

KARŞI TARAF (DAVACI): Ramazan KARABULUT

VEKİLİ: Av. Emel Abalı-şair eşref Bulvarı No. 227203 Çankaya/İZMİR

İSTEMİN ÖZETİ: Dava, Açıköğretim Lisesi Öğrencilerinin, Yüz yüze Eğitim uygulamalarının yapıldığı Gaziemir Ticaret ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde Müdür olarak görev yapan davacıya, okulunda yapılmakta olan bu uygulamadan dolayı haftada 10 saat üzerinden yapılan ek ders ücreti ödemesinin kesilmesine ve daha önce yapılan ödemelerin geri istenilmesine ilişkin işlemin iptali istemiyle açılmıştır. İzmir 2. İdare mahkemesi 3.10.2002 gün ve E.2002/223, K:2002/913 sayılı kararıyla: Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen ve Yöneticilerinin Ders ve Ek ders saatlerine İlişkin Esasların 8./a?6 maddesinde, açık öğretim kurumları öğrencilerinin, örgün eğitim kurumlarında gördükleri yüz yüze eğitim uygulamalarında, görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere haftada 10 saate kadar, ek ders görevi verilebileceği kuralına yer verdiği, bu kural uyarınca olağan çalışma saatleri dışında görevlendirilen okul yöneticilerine ek ders ücreti ödenebilmesi için fiilen derse girmelerini öngören bir düzenlemenin bulunmadığı, bu durumda, Açıköğretim öğrencilerinin yüz yüze eğitim uygulamalarının gerçekleştirildiği okulda yönetici olarak olağan çalışma saatleri dışında da görev yapan davacının, söz konusu düzenleme uyarınca ek ders ücretinden yararlandırılması gerektiğinden aksi yönde tesis edilen işlemde mevzuata uyarlık bulunmadığı gerekçesiyle dava konusu işlemi iptal etmiştir. Davalı idare tarafından, mahkeme kararının hukuka aykırı olduğu ileri sürülerek bozulması istenilmektedir.

SAVUNMANIN ÖZETİ: Savunma verilmemiştir.

Danıştay Tetkik Hakimi; Burakhan Melikoğlu

Düşüncesi: Temyiz dilekçesinde ileri sürülen iddialar, 2577 sayılı kanunun 49.maddesinin 1.fıkrasında sayılan bozma nedenlerine uymadığından, temyiz isteminin reddi ile kararın onanması gerektiği düşünülmektedir.

Danıştay Savcısı: Metin Çetinkaya

Düşüncesi: İdare ve vergi mahkemelerince verilen kararların temyizen incelenerek bozulabilmesi için, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 49 uncu maddesinin birinci fıkrasında belirtilen nedenlerin bulunması gerekmektedir.

Temyiz dilekçesinde öne sürülen hususlar, söz konusu maddede yazılı nedenlerden hiçbirisine uymadığından, İstemin reddi ile temyiz edilen Mahkeme kararının onanmasının uygun olacağı düşünülmektedir.

TÜRK MİLLETİ ADINA

Hüküm veren Danıştay Onbirinci dairesince işin gereği görüşüldü.

İdari mahkemeleri tarafından verilen kararların temyiz yolu ile incelenerek bozulabilmelerine 2577 sayılı idari yargılama usulü kanununun 49.maddesinde belirtilen nedenlerden birinin bulunması halinde mümkündür. İzmir 2. İdare mahkemesince verilen 3.10.2002 gün ve E.2002/223, K:2002/913 sayılı karar ve dayandığı gerekçe hukuk ve usule uygun olup bozulmasını gerektirecek bir sebep bulunmadığından temyiz isteminin reddi ile anılan kararın onanmasına, temyiz giderlerinin istemde bulunan üzerinde bırakılmasına, 22.2.2006 tarihinde oyçokluğu ile karar verildi.

BAŞKAN Mustafa İlhan Dinç (x)

ÜYE Yurdagül Dinçsoy

ÜYE Selçuk Hondu

ÜYE İzge Nazlıoğlu

ÜYE M.Nihat Turan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber