Kılavuzdaki kurala göre türban yasak

Haber Giriş : 11 Haziran 2006 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlköğretim son sınıf düzeyinde 811 bin 533 adayın katılacağı Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) bugün yapılıyor. Saat 10.00'da başlayacak sınav için adayların en geç 09.30'da sınava girecekleri okullarda olmaları gerekiyor.

Fen, Anadolu ve Sosyal Bilimler ile özel fen liseleri, Polis Koleji ve anadolu meslek liselerinde okumak isteyen öğrenciler için yapılan sınav tek oturumda uygulanacak ve 120 dakika sürecek. Adaylara çoktan seçmeli test uygulanacak. OKS kılavuzunda yer alan kurallara göre, sınavda "türban" yasak. Adaylar, "başı açık, temiz, düzenli ve aşırılığa kaçmayan bir kıyafetle" sınava girecekler.

UNUTMAYIN

Adayların sınava giderken yanlarında, sınav giriş belgesi ile özel bir kimliklerini (nüfus cüzdanı, pasaport), en az 2 adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, yumuşak ve leke bırakmayan silgi ve bir kalemtıraş bulundurmaları gerekiyor. Sınavda "A" ve "B" olmak üzere iki adet soru kitapçığı kullanılacak. Her iki tür soru kitapçığında da aynı sorular bulunacak, ancak soru numaraları farklı olacak. Adayların sınava başlamadan önce kendilerine verilen soru kitapçığının türünü cevap kağıdına mutlaka kodlamaları gerekiyor.

İLK 60 DAKİKA

Saat 10.00'da başlayacak sınava, 30 dakika geç gelen adaylar da alınacak. Sınav başladıktan sonra adayların, ilk 60 dakika içinde sınav salonundan çıkmaları da yasak. Sınav süresince geçerli olan konuşma, kopya, kalem-silgi alışverişi, rahatsız edici yeme-içme, dikkat dağıtacak tavır yasaklarına uymadığı saptanan adayların sınavı iptal edilecek.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber