2006 yılı OKS soru ve cevapları

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Haziran 2006 13:55, Son Güncelleme : 16 Eylül 2020 02:29
Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS), Türkiye'de tüm iller ve 25 ilçe merkezinde saat 10.00'da başladı ve 12.00'de sona erdi. Sınavda, 388 bin 479'u kız, 423 bin 54'ü erkek olmak üzere toplam 811 bin 533 aday ter döktü. Adaylara, Türkçe, Matematik, Fen ve Sosyal Bilgiler alanlarında test usulü toplam 100 soru yöneltildi. Soru ve cevapları görmek için başlığa tıklayınız.

GEÇERSİZ DURUMLAR

Sınav sonucunda yapılacak incelemelerde, cevap kağıdı ve/veya soru kitapçığı eksik çıkan adayın sınavı geçersiz sayılacak.

Ayrıca, kopya alma veya verme girişiminde bulunan, kendine ait olmayan cevap kağıdı kullanan, cevaplarını soru kitapçığına işaretleyip cevap kağıdını boş bırakan, sınav kurallarına uymadığı tespit edilen, soru kitapçığını veya cevap kağıdını teslim etmeyen adayların sınavı da geçersiz sayılacak.

Sınava giren adayların sorulara verdikleri cevapların dağılımları ve aldıkları puanlar, bilgi işlem yöntemleriyle incelenecek. İncelemelerden elde edilecek bulgular değerlendirildikten sonra ikili veya toplu kopya çekildiği sonucuna varılması durumunda, kopya eylemine karıştığı belirlenen adayların cevapları iptal edilecek.

OKS TAKVİMİ

Sınav sonuçlarının, 10 Temmuzda açıklanması planlanıyor.
Adaylar, okul tercihlerini 11-21 Temmuz tarihleri arasında internet üzerinden yapacaklar.
Yerleştirme sonuçları 28 Temmuzda duyurulacak.
29 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında kayıtlar yaptırılacak.
Kayıtlar sonucunda boş kontenjanlar için ikinci yerleştirme yapılacak. Bu amaçla 7-13 Ağustos tarihleri arasında adaylardan ikinci tercih başvuruları alınacak.
İkinci yerleştirme sonuçları 20 Ağustosta açıklanacak ve kayıtlar 21-24 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

SINAV SORU VE CEVAPLAR

Soru ve cevaplara ulaşmak için tıklayınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber