TSK'da tören değişikliği

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2006 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), konuk komutanları karşılama töreninde yapısal bir değişikliğe gitti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün onayıyla bundan sonra, yabancı Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları, Türkiye ziyaretlerinde iki ülke ulusal milli marşlarının çalındığı tören programıyla karşılanacak.

Tören sistemindeki yeni değişiklik, ilk kez Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda uygulandı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın resmi davetlisi olarak Ankara'da bulunan İtalya Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Filiberto Cecchi, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'na gelişinde Orgeneral Büyükanıt tarafından karşılandı. İki ülke ulusal marşlarının dinlenmesinin ardından Korgeneral Cecchi, tören kıtasını selamladı. Karşılamanın ardından, İtalya Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Cecchi'ye 'Türk Silahlı Kuvvetleri Liyakat Madalyası' verilmesi dolayısıyla bir tören düzenlendi. Karargah binasında gerçekleşen törende, geçmişten günümüze Türk askerinin giydiği üniformaların da yer aldığı bir sergi açıldı.

Törende konuşan Orgeneral Büyükanıt, Korgenaral Cecchi'nin kendi ülkesi ve Silahlı Kuvvetleri'nde verdiği başarılı hizmetlerin yanı sıra iki ordu arasındaki dostluk ve işbirliğinin güçlendirilmesine de katkıda bulunduğunu söyledi. Bu nedenle, kendisine TSK Liyakat Madalyası ile taltifi hakkında Kara Kuvvetleri'nce yapılan teklifin Genelkurmay Başkanlığı'nca uygun görüldüğünü belirten Orgeneral Büyükanıt, "Korgeneral Cecchi'yi, üstün vasıfları ve İtalya Kara Kuvvetleri'nin gücüne güç katan başarılı hizmetlerinden dolayı kutlarken, kendisine TSK Liyakat Madalyası'nı Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Hilmi Özkök adına takdim etmekten kıvanç duyuyorum" dedi.

2005 yılında İtalya'ya yaptığı ziyaret esnasında İtalyan Silahlı Kuvvetleri tarafından kendisine tevdi edilen 'İtalya Silahlı Kuvvetleri Onur Madalyası' için de bir kez daha teşekkür eden Orgeneral Büyükanıt, şunları kaydetti:

"Halklarımız ve ordularımız arasındaki dostluk ve iyi duyguların bir işareti olacağına inandığım bu madalya, iki ülke Kara Kuvvetleri arasındaki işbirliğinin güçlenmesine ve ilişkilerin sarsılmaz bir güven ortamında daha ileri bir seviyeye gelmesine katkıda bulanacaktır."

Orgeneral Büyükanıt, daha sonra TSK Liyakat Madalyası'nı ve beratını Korgeneral Cecchi'ye takdim etti. Bir teşekkür konuşması yapan İtalyan Komutanı Cecchi de, "İtalyan ordusunun size selamlarını getirdim" diyerek, kendisine madalya verilmesinden büyük onur duyduğunu söyledi. İtalya ve Türkiye'nin birçok harekatta ortak görev aldığına, Balkanlar'da ve Afganistan'da işbirliği içinde çalıştığına işaret eden Korgeneral Cecchi, "İki ordu da aynı tarafta terörizme karşı mücadele ediyor. Barış, güvenlik ve demokrasinin kritik yerlerde sağlanması için birlikte çalışıyoruz" dedi. Ziyaretinin iki orduya daha fazla güç vereceğini vurgulayan Korgeneral Cecchi, "Türkiye'ye, halkına ve ordusuna gelecekte iyi şanslar diliyorum" diye konuştu.

Konuk komutan törenin ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı Özel Defteri'ni imzaladı. İki komutan daha sonra ikili görüşmeye geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber